Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziuma

3. helyezés a TeTuTi természettudományos verseny országos döntőjén

2020-03-09 10:29:00

Iskolánk  csapata 3. helyezett lett az Eszterházy Károly Egyetem által szervezett TeTuTi természettudományos verseny országos döntőjén!

A TeTuTi versenyről szeretnék, beszámolni kedves iskolám diákjainak és tanárainak. Először is, milyen vetélkedő is ez? 

A tizenegyedikes osztályok körében meghirdetett, természettudományokkal foglalkozó diákokat szeretettel váró csapatos megmérettetés. (A tantárgyak: fizika, informatika, biológia, kémia, földrajz, matematika, egy csapat hat főből áll.) 

Verseny előtti hangulat

Az 1. forduló levelezős, míg a második (a döntő) már személyes részvételt igénylő megmérettetés. A beküldős résznél elég a 6 tantárgyból 4-et kell választani, míg a döntőben minden tárgyhoz kapcsolódó feladatot meg kell oldani. Nagyon érdekes, és változatos feladatok voltak mindkét alkalommal. Nekem személy szerint kifejezetten tetszett az első fordulós kémia feladat: megadott szempontok szerint kellett összeállítani egy kísérletsort,elvégezni, videóra venni és egy magyarázó ppt-t is készíteni. Nagyon jó volt a döntős földrajz feladat is: lézeres termométerrel kellett az egyetem külterületén megmérni a legmagasabb és a legalacsonyabb hőmérsékletű helyet és ezek különbségét vették a csapatok elért teljesítményének.) 

Eredményhirdetés után:

A csapat tagjai: Angerer Zsófia, Bátyi Domonkos, Ferincz Márk, Jeney Daniella, Kucsera Boglárka, Pál Donát. Patronáló tanár: Fábiánné Kőszegi Erzsébet

Mi (11K) ezen a versenyen 3. helyezettek lettünk (amit sajnálok, mert sokkal jobban is teljesíthettünk volna, de ez így alakult). Mindenkinek tudom ajánlani ezt a versenyt, mivel nagyon szórakoztató és sokat is lehet belőle tanulni. A következő Boronkays versenyző csapat(ok)nak pedig sok sikert kívánok a megmérettetéshez!

Bátyi Domonkos