Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Az „Ésszel járom be a Földet!” című földrajzversenyen jártunk

2019-04-01 09:33:00

Vámbéry Ármin mottójával „Ésszel járom be a Földet!” címmel rendezték meg március 22-én a Tolna megyei Bonyhádon az idei Nemzetközi Földgömb Földrajzversenyt, amelynek középdöntőjében 10. helyezést ért el a csapatunk.

A Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány és A Földgömb magazin középiskolás diákok számára immár tizedszer hirdette meg az országos vetélkedőjét. 

A két napos versenyre az első fordulóban jól teljesítő csapatok jutottak be. Iskolánkból a Bényei Tamás, Takács Botond alkotta csapat mehetett el a versenyre. Mind a ketten 10A-s diákok.

A középdöntő egy írásbeli feladatlap kitöltéséből állt, aminek az eredményét másnap kezdéskor hirdették ki. Innen 8 csapat juthat be a döntőbe. Itt mi egy pont híján nem jutottunk be a 8-ik helyért zajló holtversenybe. Némileg sajnáltuk, mert ebben a „helyosztóban" minden kérdésre tudtuk a helyes választ. Előző este a verseny főszervezője – Gruber László – tartott egy vidám hangulatú előadást az egyik indonéz útjáról.) 

A zsűriben ült két ELTE-s tanár is: Nagy Balázs, aki Verőcén  lakik és ma talán az egyik legaktívabb egyetemi földrajztanár, rengeteget jár terepre és sok-sok diákot oktat, a másik tag Mari László volt.

A versenyen nagy hangsúlyt kapott a minden területhez kapcsolódó általános tájékozottság. 

Büszkék lehetünk az elért 10. helyezésre. 

Czene Gábor