Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Boronkays vegyészek az EGIS gyógyszergyárban

2019-06-19 08:00:00

Az Irinyi kémiaverseny országos döntőjén való szereplésével iskolánk különdíjban részesült, melynek része volt ez a látogatás.

Nem kis izgalommal vártuk a diákok szakmai orientációját segítő eseményt. Felnőtt, tanári beszámoló helyett a 9. és 10. évfolyamos tanulók gondolatai számolnak be e programról.

„Személy szerint sosem jártam még ilyen helyen, nem tudtam mire számítsak. Lényegében egy gyártósort vártam, gépeket, laborokat, amelyekbe betekintést nyerhetünk. Ezzel ellentétben egy bemutatóépületbe vezettek minket. Az itt tapasztalt technológia elképesztett.”
„Amikor bementünk a busszal a kapun, meglepődtem milyen modern helyre jöttünk, mely fokozódott az épületbe való belépésünk után. Először egy 3D-s filmet tekintettünk meg, majd mindenki kapott egy QR kóddal ellátott kártyát, mellyel a különböző interaktív eszközöket, programokat úgy lehetett használni, hogy rögtön felismertek minket a gépek, programok.”
„Amikor megérkeztünk, elsőre kicsit csalódott voltam. Ahogy körbementünk, lenyűgözött az űrtechnikához hasonló eszközök sokasága. Szórakoztatóak voltak a játékok, a kenőcskészítés pedig teljesen levett a lábamról.”
„Tetszettek az animációk és a szimulátorok, valamint külön tetszett az, hogy nem teljes körbevezetés volt, hanem saját tempónkban és érdeklődésünk szerint járhattuk körbe a 3 szintet.”
„ Jó volt, hogy kipróbálhattuk a targoncázást és készíthettünk képeket, melyeket elküldhettünk magunknak.”
„Ez a látogatás lehetővé tette azt, hogy betekinthessünk a gyógyszergyártás folyamatába, ami érdekes és tanulságos, valamint sokaknak kedvcsináló lehetett ahhoz, hogy később ők is a gyógyszeriparban helyezkedjenek el.”
„Nekem összességében nagyon tetszett a program. Esteleg lehetett volna egy olyan tábla is, amellyel körbejárhattunk volna virtuálisan a gyárban, ahogy a google maps segítségével az utcákon járkálhatunk.”
„Most már van egy ok, amiért megéri a sok tanulás, hiszen ez egy álommunka lenne.”


 
 

A maradandó élményt nyújtó kenőcskészítés
 

Targoncavezetésben is kipróbálhattuk magunkat.

 
 
Sok interaktív helyen lehetett információkat szerezni.
 


A versenyzők felkészítőikkel, akik teljesítményükkel kivívták ezt a lehetőséget.

Fábiánné Kőszegi Erzsébet
vegyész-kémia munkaközösségvezető