Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Diákparlament – 2019

2019-04-11 11:48:00

Idén március 13-án újra összeült a Diákparlament, ahol az Igazgató úr meghallgatta a diákság javaslatait a házirenddel és az iskola életével kapcsolatban. A tapasztalat azt mutatja, hogy a diákok számára fontos az iskolai élet színvonalának emelése, hiszen majdnem minden osztályból jelen volt legalább 2–3 fő képviselő.

Rengeteg javaslat érkezett a berendezések, eszközök, sporteszközök, modernizálásával kapcsolatban, és a nagyszünet-ebédszünet megoldására is. A megvalósítható ötletekről az osztályok szavazással döntik majd el, melyek számukra a legfontosabbak. Az idei alapítványi bálon összegyűlt támogatás egy részének felhasználásáról is dönthetünk majd.

Ilyen ötletek például: 

  • minden tanterembe fogasok felszerelése az őszi-téli-tavaszi kabátoknak, 
  • új sporteszközök beszerzése,
  • az iskola parkolójának bővítése,
  • a mosdó helyiségekbe WC-papír tárolók felszerelése.

Természetesen, ha valakinek van további, ezektől eltérő javaslata, ötlete azt az Igazgató úr, és a DÖK is szívesen meghallgatja, ha van rá lehetőség, meg is valósítjuk… 

Az órarenddel kapcsolatosan több javaslat is elhangzott, a korábbi kezdés nem megoldható, de a szünetek átszervezése esetlegesen megoldás lehet. Amennyiben az osztályok megszavazzák, az órarendbe még egy 15 perces szünet szeretnénk beiktatni az 5. óra után. A menzások nyugodtabb étkezése és a gyakori tömeg eloszlatása a cél, és azoknak is lenne lehetőségük leülni és kényelmesen megenni az ételüket, akik a büfében ebédelnek.

Nagyon sok ötlettel teljes mértékben egyetértett az Igazgató úr, de sajnos az oktatási intézményeknek azonban anyagiak szűkében fel kell állítaniuk egy sorrendet, ezért sajnos nem lehet mindent egyszerre megoldani.

Szóba került az önkifejezés és az öltözködés is. Az igazgatóság kérése továbbra is az, hogy tartsuk be a házirendet, a szakadt farmer buliba való, nem iskolába.

DÖK