Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziuma

Futsal csapatunk ezüstérmes lett a Diákolimpia Országos Döntőn

2019-02-18 10:22:00

2019. február 15-17. között Zalaegerszegen került lebonyolításra a középiskolások Futsal Diákolimpia Országos Döntője. Iskolánk csapata zsinórban harmadszor nyerte meg Pest megye bajnokságát és ezzel képviselhette is azt ezen a rendezvényen. 

Már ezzel is az ország legeredményesebb iskolái közé tartoztunk, hiszen a megelőző két évben is előkelő helyen zártunk: 2017-ben az 5., míg 2018-ban a 3. helyen. Az idén szerettük volna ezt tovább javítani. Ezért nagyon eltökélten, sokszor a nulladik órákban, de alkalmanként este 9-kor is edzettünk. 
Mérkőzéseink időrendi sorrendben az országos döntőn:

Álló sor: Fábián Gábor, Lédermayer András, Hámor Zsombor, Szentesi Bence, Tóth Bálint, Berényi Márk
Első sor: Vida Dominik, Balázs Máté, Brucker Bálint, Skulka Botond, Sárosi Soma, Lugosi András

 

Csoportmérkőzések szombaton:

1.    Vác, Boronkay – Hatvan, Széchenyi  4:0
Végig nagy fölényben játszottunk, akár nagyobb különbségű is lehetett volna a győzelem, de nem ez volt a lényeg, hanem, hogy mindenki játszhasson és belekóstoljon a döntő légkörébe.

2.    Vác, Boronkay – Nyíregyháza, Vasvári  2:0
Régi, nagy riválissal futottunk ismét össze. Mindkét csapat nagy erőket mozgósított a vezetés megszerzése érdekében, ami nekünk sikerült. Ezt követően igen veszélyesen kontráztunk, de csak egyszer tudtuk gólig vinni az akciónkat, így a lefújásig kiélezett volt a küzdelem.

3.    Vác, Boronkay – Szeged, Deák  3:1
Egy kiváló, szemre is tetszetős mérkőzést játszottunk a leginkább „futsalozó” csapat ellen. Egyik részről sem volt egyetlen egy durva belépő, de talán még egy felesleges fault sem. A sok cserénknek köszönhetően a mérkőzés végére mi maradtunk frissebbek, így eldöntöttük a három pont sorsát, s ezzel már biztosan csoportelsők lettünk (szegediek jutottak még tovább a második helyen).

4.    Vác, Boronkay – Kaposvár, Csokonai  0:1
Mindkét csapat számára tét nélküli volt a mérkőzés. Ennek ellenére a kaposváriak szokatlan vehemenciával és bizony időnként durvasággal vetették magukat a küzdelembe. Mivel nem szerettem volna, hogy bárki megsérüljön, vagy piros lapot kapjon, elengedtem ezt a meccset. Legyenek vele boldogok!

 

Vasárnap a helyosztók zajlottak. Mivel mi bejutottunk a legjobb nyolc közé, három mérkőzés várt ránk:

5.    Vác, Boronkay – Pécs, Gyakorló Gimn. 2:0 (ezzel bejutottunk a legjobb négy közé)
Meglepő centerpozicót játszott a Pécs, de még ennél is meglepőbb volt, hogy a játékvezetők ezt engedték. Mindegy, alkalmazkodnunk kellett hozzá! Nem szép játékkal, de okosan helyezkedve és kontrázva megérdemelten nyertük ezt a meccset is. 

6.    Vác, Boronkay – Zalaegerszeg, Deák  3:3 (a büntetőpárbaj megnyerésével jutottunk a döntőbe)
Általában „lejt a hazai pálya”, na de ennyire? Gyorsan kétgólos hátrányba kerültünk, de még időben sikerült felébredni és igazi, sokmozgásos játékkal meg is fordítottuk az állást. Innentől azonban olyan bírói nyomásnak voltunk kitéve, amire én a 30 éves diákolimpiai versenyeztetési múltamban nem tudok példát mondani. Határozottan állítom, hogy egy teljesen indokolatlanul megítélt, időn túli büntetővel egyenlítettek a hazaiak! De ez már mindegy, mert a sors tényleg igazságot szolgáltatott.

7.    Vác, Boronkay – Veszprém, Noszlopy  2:4 (ez volt a döntő)
A veszprémiek sokkal könnyebb ágon jutottak el a döntőig. Simán nyerték az előző két meccsüket, így pihentebbek voltak nálunk. Sajnos ez az első  percekben meg is látszott, mert gyorsan három gólos hátrányba kerültünk. A játék szerkezeti átrendezésével sikerült szépíteni (1:3), de egy nagy egyéni hiba miatt gyakorlatilag ajándékoztunk egy gólt az ellenfélnek. Ezt követően kockáztattunk és kapus nélkül játszottunk, amivel szereztünk is egy gólt, de már lábon és fejben is fáradtak voltunk, így hiába alakítottuk ki futószalagon a helyzeteinket, újabb gólt már nem tudtunk szerezni. 
Egyébként pedig legyünk sportszerűek és ismerjük el, hogy a Veszprém megérdemelten lett aranyérmes!

Mi pedig legyünk büszkék az iskolatörténeti rekordot jelentő második helyre és az azt elérő diákjainkra!

Fábián Gábor csapatvezetőFutsal Diákolimpia® Országos Döntő V-VI. Kcs - Zalaegerszeg