Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Művészeti pályázataink sikerei

2020-12-09 12:22:00

.

Nagy örömmel hirdetjük, hogy Viszus Virág 12/P osztályos tanulónk megnyert egy országos pólótervező pályázatot, melyet a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány hirdetett meg . Ez az alapítvány 2020-ban ünnepli alapításának 30. évfordulóját. Ez alkalomból pályázat keretén belül hirdettek országos versenyt a beteg gyerekek, családjaik, gyógyítóik viseletének új dizájnjára. A pályázatra 143 gyermek összesen 174 alkotást küldött be, így a zsűritagok számára nagy kihívás volt a legjobbak kiválasztása.
A zsűrizés első körben három korcsoportban (ovisok, 1-4. és 5-12. évfolyamosok) történt, majd a legjobb 10-10 pólóterv került kiválasztásra, s került fel az alapítvány Facebook oldalára és weboldalára. A döntős alkotások közül zsűri választotta ki a korcsoportonkénti dobogósokat s a nyertes alkotást, mely kiérdemelte a pályázat fődíját, s mely az Alapítvány pólójára kerül majd! 
Itt láthatjuk a nyertes Viszus Virág alkotását, mely megtartotta az alapítvány szellemiségét eddig is hűen visszaadó figurális grafika jellegzetességeit, mégis új dizájnt teremtett! Gratulálunk a sikeréhez!


Kovács Gyöngyi 12/N osztályos diákunk 3. helyezést ért el a „Visegrádi Országok Legérdekesebb Látványosságai” című nemzetközi rajzpályázaton! A pályázatot a lengyel fél hirdette meg V4 elnökségi tisztségéből fakadóan. Gratulálunk Gyöngyinek a szép eredményért! 

 

Mojzes Zsófia