Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziuma

Sítábor – 2019

2019-02-25 08:16:00

Január 27-én vasárnap korán reggel, álmosan, de annál lelkesebben gyülekeztünk a suli előtt.  

A legelső kihívást a busz csomagterének mérete jelentette, de aztán végül egy kis fejtörés után sikerült elindulnunk.

Az utazás hoszzú és kimeritő volt, ezért amikor megérkeztünk már alig vártuk a finom vacsorát. Az első este a szállás elfoglalásával és megismerésével telt.

Hétfőtől péntekig minden nap hosszú órákat töltöttünk a sípályán, a felvonókból a lenyűgöző kilátást élvezve. Délelőttönként mindenki a saját szintjének megfelelő oktatáson vett részt, majd délután kisebb csoportokban szabadon síelhettunk, snowboardozhattunk. Ebédre az osztrák gasztronómia különlegességeit kóstolhattuk meg, a nagyszerű hangulatú hüttékben. Személyes kedvencem a császármorzsa és a gőzgombóc volt, de olyan ételeket is választhattunk, mint például az örök klasszikus rántott hús, sült krumplival, vagy a hamburger és a pizza.

Szerdán délután egy közeli városkában, Villachban sétáltunk, megtekintettük az alpokbeli kisvárost, majd egy kellemes esti fürdőzéssel zártuk a napot.

Csütörtökön már nem volt okatatás, ezért a nap végére mindenki jól esően kifáradt. Este még összepakoltunk, mert péntek reggel mar a csomagokkal együtt indultunk el. Délelőtt még síeltünk,snowboardoztunk egy kicsit, de hamar lejöttünk a pályáról, mert még hosszú út állt előttünk.

A hazaút zökkenő mentesen zajlott, de persze mindannyian maradtunk volna még pár napot.


Sítábor Gerlitzen