Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Tűzoltóversenyben is az élen

2018-09-21 07:46:00

Veres Bálint és Zsíros Viktória, a Boronkay 10. e osztályos tanulói a nyári szünetben, július 14-én részt vettek a Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesülettel a Csőváron megtartott tűzoltóversenyen. A versenyt többalkalmas felkészülés előzte meg.

A verseny földfelszíni tűzcsapszerelésből állt, ami ugyanaz, mint amikor a hivatásos tűzoltók szerelik össze a tűzcsapot, hogy emberek életét, értékeit menthessék meg. A feladat az, hogy egy raj, azaz 6 fő, meghatározott pozícióval és feladattal ellátva minél rövidebb idő alatt szerelje meg a tűzcsapot, hogy egy adott távolságra a tömlők segítségével eljuttathassák a vizet.
A feladat elvégzéséhez fontos a megfelelő fizikum, erőnlét, csapatszellem, hiszen több bár (6) víznyomású tömlőkkel kell dolgozni.


A váciak a rajt elhangzása után másodpercek töredéke alatt sikeres szerelést hajtottak végre a csővári sportpályán. A többnapos eső által feláztatott talaj igencsak próbára tette a csapatok képességeit, ahogy a technika is megviccelte olykor mind az önkormányzati, mind az önkéntes, illetve a létesítményi tűzoltókat is.


Veres Bálint és Zsíros Viktória a csapat tagjaiként második helyezést értek el. Nagyon kemény fizikai munkával, sok felkészüléssel és összetett csapatmunkával érték el ezt az eredményt.