Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziuma

Siker a Skills Junior hálózati versenyen

2019-02-21 13:39:00

A HTTP Alapítvány a EuroSkills 2018 európai hálózati verseny hazai válogatójával párhuzamosan rendezi meg a szakgimnáziumok informatikai szakmacsoportjainban tanuló 11.-es és 12.-es tanulók számára a Skills Junior versenyt.
A megmérettetésen a WorldSkills és az EuroSkills versenyek témaköreiben, de a korosztály iskolában megszerzett tudásához igazodó szintű feladatokat kell megoldani. A verseny célja, hogy a szakgimnazisták belekóstoljanak a hálózati skills versenyekbe, és tapasztalatot szerezzenek a későbbi nemzetközi vetélkedésekhez. A Skills Junior verseny egyúttal felkészülési lehetőséget biztosít a közelgő szakmai érettségi hálózati feladatrészére, így a 12-es diákoknak különösen hasznos.
A versenyre 2017. február 16-án, csütörtökön került sor. A megmérettetés online módon, tesztek és szimulációs feladatok formájában zajlott. A megoldandó feladok között szerepelt hálózati csomóponti eszközök konfigurálása, Windows, illetve Linux szerverek és szolgáltatások installálása.
Ezen a versenyen iskolánk 12. P osztályos tanulója, Bóné Áron az országos 7. helyen végzett. Áron a felnőtt kategóriában is indult, ahol a 22. helyen végzett.
Gratulálunk a szép eredményekhez.