Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziuma

Növendékeink az Országos Középiskolai Képzőművészeti Tárlaton

2018-11-21 21:17:00

Azzal a nem titkolt reménnyel szálltunk fel november 6-án a vonatra Hajdúszoboszló felé, hogy idén már minden bizonnyal ott leszünk a legjobbak között. Ez így is történt. Az Országos Középiskolai Képzőművészeti tárlatra idén 390 pályázó munkáiból válogatott a szakmai zsűri, s 170-et talált méltónak a kiállításra. Diákjaink idén a legjobb 20-nak kijáró helyen, a Hunguest Hotel Béke aulájában reprezentálhattak.

A téma és technika kötetlenségéből adódóan a kiállítást az alkotások sokszínűsége jellemezte. Láthattunk akvarell, akril és tempera festményeket, grafit és szén munkákat, réz- és linóleummetszeteket, szitanyomatot, számítógépes grafikákat, fotó- és népművészeti alkotásokat.

A szakmai zsűrinek – elnöke, Aknay János, Kossuth-és Munkácsy Díjas festőművész –  igen nehéz dolga volt, hiszen technikai osztályozás nélkül értékelte  a műveket. A kiállítás anyagát dr. Radák Eszter a Képzőművészeti Egyetem rektor asszonya méltatta a megnyitó keretén belül, hangsúlyozva örömét az alkotók szorgalmas, alázatos, kitartó, sok munkát és energiát igénylő eredményei láttán. 

Ezeket a dicsérő szavakat minden bizonnyal kiérdemelték diákjaink hónapok munkáját összegző művei: 
Kiss Tünde 11.A                       „Sinyster Gates”
Molnár Mónika 11.N                 „Legenda”  „Bajnok”
Faragó Zalán 10.N                   „Kutya-Macska Világ”
Ódor Viktória Vanessza 12.K  „Animánia”

Kívánunk nekik el nem fogyó lendületet, kitartást, munkabírást hasonló alkotások létrehozásához. Az Országos Tárlat november 30-áig tekinthető meg Hajdúszoboszlón, aki teheti látogasson el oda.

Mojzes Zsófia