Frissítve: 2017.07.24. 15:21:54
„A tudás hatalom“ - F. Bacon

Szakonként részletesen

A hozzánk jelentkező tanulók az alábbi lehetőségek közül választhatnak a 2017-2108. tanévben:
 
 
      Nyelvi előkészítő csoportok 
 
Képzési idő: 1 év
A központi felvételi mindenkinek kötelező!
A 2010-es, 2020-as, 2070-es és a 2080-as kódra jelentkezőknek idegen nyelvből szóbeli felvételit kell tenni! A behívási ponthatár a 2010-es és a 2020-as kódok esetében 190 pont, míg a 2070-es és a 2080-as kódok esetében 180 pont. (Az ennél alacsonyabb pontszámot elérők sajnos nem juthatnak be ezekre a kódokra.)
A többi kódra nincs szóbeli felvételi, azaz akár teljesen kezdő szinttel is lehet jelentkezni. Náluk a nyelvi alapozás elvégzése lesz az elsődleges feladat 
Fő célunk, hogy a haladó csoportok az első tanév végéig, de a többiek is a folytatás során a harmadik tanév végéig legalább a középfokú nyelvvizsgáig eljussanak
Sikeres befejezés esetén (nyelvvizsga nem kötelező), elsősorban a bejutási kód szerinti képzésben folytatódhatnak a tanulmányok 
A felvételt nyertek nyelvi csoportba sorolása a kiértesítést követően történik a szintfelmérők után
 
Azonosító számok:
 
angol kéttannyelvű gimnáziumi folytatás: 
 
angol kéttannyelvű gimnáziumi folytatás: 
2010-esen és a 2020-ason szóbeli felvételi a haladó nyelvből, a második nyelv tanulása már a nyelvi előkészítő szakaszban megkezdődik
 
2030 Angol:
angol kéttannyelvű gimnáziumi folytatás: nincs nyelvi felvételi
 
2040 Angol:
környezetvédelem vagy vegyész folytatás: nincs nyelvi felvételi
 
folytatás: nincs nyelvi felvételi
 
2060 Angol:
gépészet vagy elektronikai folytatás: nincs nyelvi felvételi
 
gépészet vagy elektronikai folytatás: 
szóbeli felvételi a haladó nyelvből, a második nyelv tanulása már a nyelvi előkészítő szakaszban megkezdődik
 
gépészet vagy elektronikai folytatás:
szóbeli felvételi a haladó nyelvből, a második nyelv tanulása már a nyelvi előkészítő szakaszban megkezdődik
 

 

      Négy éves képzések
 
A központi felvételi mindenkinek kötelező!
Fő cél a sikeres érettségire (közép- és emelt szinten egyaránt), valamint a továbbtanulásra való felkészítés.
Minden osztályban az angol az első számú nyelv, ezért négy különböző szintű nyelvi csoportot szervezünk, így azok is jelentkezhetnek (kivéve 2210-es kód), akik eddig nem tanulták ezt a nyelvet.
A felvételt nyertek nyelvi csoportba sorolása a felvételi kiértesítést követően történik a szintfelmérők (májusban) után.
Sikeres befejezés esetén a felsőoktatásba való belépés előtt választhatók iskolánk egy- vagy kétéves technikusi képzései is. 
 
Azonosító számok: 
 
      Gimnáziumi osztály 
Szóbeli felvételi angol nyelvből azoknak, akiknek addigi pontszáma eléri a 190-et. (Az ennél alacsonyabb pontszámot elérők sajnos nem juthatnak be erre a kódra.)
Második idegen nyelv tanulása már az első tanévtől: német, francia, orosz közül azok indulnak, amelyre legalább 12 fő jelentkezik.
 
      Szakgimnáziumi osztályok 
Az érettségivel szakmai végzettséget is szereznek
A szakirányú technikusi oklevél mindössze egy év alatt megszerezhető
Felsőfokú továbbtanulás akár az érettségit, akár a technikusi vizsgát (amely szakirányú továbbtanulás esetén plusz pontokat jelent) követően lehetséges
Kiemelkedően jók a szakirányú továbbtanulás esélyei, mert ebben az esetben felvételi plusz pontokat kapnak (de igény esetén természetesen választhatnak más irányt is)
Minden szakmacsoportunk keresett technikusi és diplomás szinten is!
 
 
Folytatási lehetőségek: szoftverfejlesztő, internetes alkalmazásfejlesztő, információ-rendszerelemző és -tervező, web programozó, hardver technikus, informatikus, műszaki informatikus, informatikai rendszergazda.
 
2130 sportolók informatikai osztályába (a szakmai képzés a 2120-as kóddal azonos)
azokat a kiemelkedő sportteljesítményt nyújtó fiatalokat várjuk, akik szeretnének olyan alapokat kapni, amellyel több, keresett szakmai végzettség vagy akár diploma is szerezhető az élsport mellett. Lesz szóbeli felvételi elbeszélgetés is
• 2017. február 24-én. Itt kell bemutatni az egyesületi igazolást és az addig elért eredmények igazolásait. Az iskola és a váci sportegyesületek közötti megállapodás alapján előnyben részesülnek az alábbi sportágak: atlétika, kézilabda, labdarúgás, kajak-kenu, evezés.
 
Folytatási lehetőségek: gépgyártástechnológiai technikus, CAD-CAM informatikus szakmai képesítő bizonyítvány szerezhető.
 
Folytatás főleg elektronikai technikus irányba
 
 
2170 vegyész-szakmacsoport     ÚJ! 
Folytatási lehetőségek: környezetvédelmi technikus, vegyész, energetikus és ezek leágazásai. A kiemelten magas biológia- és kémiaóraszám miatt jó alapokat teremt az orvosi és gyógyszerészeti szakok mindegyikére (már kilencediktől kezdve minden héten több órányi laborfoglalkozás). 

 

Programnaptár

Híreink

2015.01.25. | 17:18
Weboldal készítés