Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

A leány kézilabda diákolimpia megyei selejtezőjén boronkays győzelem

2017-11-14 22:16:00

Iskolánkban 2017. október 25-én került sor a leány kézilabda diákolimpia megyei selejtezőjére, amelyen három csapat mérte össze erejét.

Pilisvörösvár csapata érkezett vendégként, míg iskolánk két csapattal várta őket. Ezáltal kellemetlen helyzetbe kerülve, hiszen csak egy csapat juthatott tovább, így alul maradva egyik csapatunk. Ráadásul az első mérkőzésen a két boronkays csapat játszott egymással. Boronkay I-es csapatunk most csak 10 lányból állt össze, névszerint: Kácsor Gréta, Biszák Aletta, Bukovszky Anna, Molnár Anna, Simon Karolina, Soós Anna, Suba Sára, Szász Dóra és Vanda Szilvia. Persze nem utolsó sorban, megemlítve a két hiányzó játékosunkat: Sárkövi Stefánia, valamint Nikolicza Amanda.

A II-es csapat pedig 11 lányból tevődött össze: Fehér Virág, Imregi Blanka, Kovács Adrienn, Oszaczki Szabina, Petői Panna, Pint Lilla, Szabó Zsófia, Szorcsik Adél, Sztányi Dorina, Tamus Mara és Tóth Jázmin. Nehéz mérkőzés elé néztek csapataink, hisz, ahogy mondani szokás, a pályán nincsen barátság. 2x20 perc volt a játékidő, amelyet végig a Boronkay I. uralta. A két játékrész elteltével, 27–18-as eredménnyel győzelmet arattak. Győzelmüket hatalmas tapssal és újongással díjazta a lelkesen szurkoló diáksereg, amit ezúton is nagyon köszönnek csapataink! 

A következő meccsen már a vendég csapat is megmutathatta mit tud. De a Boronkay II. nem adta oly könnyen a győzelmet. Sőt! Már az első fél időt is öt gólos előnnyel zárták, ami a meccs végére csak tovább növekedett, így hét góllal nyerték a mérkőzést (23–30).Viszont sajnos ők, az első meccsen elszenvedett vereség miatt, tovább már nem juthattak.

A remekül indító Boronkay I. ismét a pályán, a nap utolsó mérkőzésén, Pilisvörösvárral szemben. De lányaink bennük sem leltek ellenfélre. Magabiztosan 12 gólos előnnyel (34–22) megnyerték ezt a meccset is. Így ők tovább jutottak a megyei döntőbe, amely 2017. november 10-én kerül megrendezésre a váci Sportcsarnokban, ahová csapatunk nagy szeretettel várja lelkes szurkolóit!

A 2. helyen a Boronkay II. végzett egy vereséggel és egy győzelemmel. 

A bronzérem pedig a pilisvörösvári lányok nyakába került.

Vanda Szilvia


Prohászka Bianka 1. fotósorozata

Prohászka Bianka 2. fotósorozata