Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Gólyatábor, 2013 – egy többévnyi kaland kezdete

2013-09-06 10:16:46

Boronkay, 2013. augusztus 26-27, Gólyatábor...? Azt hiszem, mindenki nevében elmondhatom, hogy minden várakozáson túlmutatóan eszméletlen jó volt!

 
 
Reggel az iskola előtt gyülekeztünk; ki frissen, ki álmosan, de mindenki izgatottan. Miután megismertük a kísérőinket, az osztályfőnökünket, de legfőképp egymást, kezdetét vették a programok. Táncoltunk Avicii Wake Me Up-jára, megtanultunk hullámoztatni és kaptunk egy görögdinnyét, amit a tábor további részében mindenhova magunkkal kellett cipeljünk - hogy többet ne is említsek. Eközben rengeteget nevettünk, hála a dökösöknek, akik fergeteges hangulatot teremtettek.
 
 
Ebéd után az osztályok különböző állomásokon próbáltak szerencsét. Az ezt követő program a sárkányhajózás volt, s bár az időjárás kissé elromlott és az eső is esett, remekül szórakoztunk. Este a kolesz kertjében találkoztunk, ahol az időre való tekintettel tábortűz helyett táncoltunk és megtanultunk a boronkays lépegetést is.
 
 
Ezután következett a BÁTORSÁGPRÓBA - csupa nagybetűvel-, amit én személy szerint a legjobban vártam (nem is hiába!). Miután megnéztük a Tükrök és a Rec című filmet, kisebb csapatokban indulhattunk a próbára. Az iskolában apró mécseseket követve kellett végigsikítoznunk az estét. Megismerkedtünk egy farkasemberrel és szirénnel, majd futottunk egy óriási kalapácsot lóbáló eszeveszett őrült elől. 
 
 
Másnap reggel mindenki fáradtan ébredt, s hogy kissé felfrissüljünk, futottunk hat iskolakört, miközben vízi pisztollyal fröcsköltek minket. Nem sokkal később a csomagjainkat elvitte egy busz a strandra, mi pedig közben egy városnézésen részt véve gyalog indulhattunk a végállomás felé. 
 
A gólyatábor végül a strandon zárult le. Ez a két nap hihetetlenül gyorsan eltelt, rengeteg új barátságot kötöttünk és egy picit belekóstolhattunk a boronkays életbe is. 
 
Úgy tűnik, érdekes, izgalmas és tartalmas 4-5 év áll előttünk!
 
Gergely Orsi 9.A

 Kisfilm a Gólyák táncáról (Steidl Zsófia)