Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Koncsor Milán verseskötete - 2013

2013-09-16 16:19:04

Milán rendszeres fellépője volt ünnepségeinknek, amelyeken egy-két percre, hol a saját verseivel, hol a másokéival emelte ki közönségét a hétköznapok világából a költészet magasába/mélységeibe. Koncsor Milán idén búcsúzott el alma matere-től, s az iskolai alapítvány támogatásának jóvoltából, házi gondozásban megjelent a ballagás napjai előtt az első válogatott költeményeit tartalmazó „Csillaggal álmodok” című verseskötete, aminek zömét tanárai és diáktársai kaphatták meg.

Milán így vall egy költőtől szokatlanul szűkszavúan önmagáról, ezúttal prózában:

„1993-ban születtem, Vácon. 2008-2013-ig a Boronkay György Szakközépiskola programozó osztályba jártam, ahol a napokban fejeztem be tanulmányaimat.

A KIMTE Kárpát-medencei Irodalmi Pályázatát megnyertem, s ezzel a Vácrátótról szóló írásommal szerepeltem a társaság folyóiratában is. 2009 óta olvashatóak a verseim a Poet.hu versportálon. Az iskolai újság, a Borlap állandó szerzője voltam/vagyok.

Közel tíz éve foglalkozom versírással, s hogy ez az irodalmi tevékenységem a boronkays évek alatt kaphatott igazán szárnyra, abban sokat köszönhetek Gelniczkyné Teiszler Máriának és Hujbert Istvánnak.

Reményeim szerint a későbbiekben tanári pályán fogok elhelyezkedni.

E kis kötet, mint arról a fülszövege is tanúskodik, a következők ürügyén jött létre:

A jelen kötetben a Boronkayban töltött öt évem alatt született művek egy gondosan kiválogatott vetületét mutattuk be. Köszönet jár a verseket ihlető személyeknek, valamint Nagy Péter tanár úrnak, aki a kötet ötletét felvetette, valamint a Boronkay Arculat Stúdiónak és az iskolai alapítványnak, akik a szerkesztésben, kivitelezésben segítettek. A verseknek tulajdonképpeni célja az én világlátásom, és fejlődésmenetem bemutatása. Valamint ezzel szeretnék köszönetet mondani gondviselő, és türelmes tanáraimnak.Köszönet Borosné Paku Beáta tanárnőnek, aki a 2010-es tanév Vers- és Novellaíró iskolai pályázaton felfigyelt az írásaimra.”

***

Ajánljuk hát Koncsor Milán kötetét olvasóink szíves figyelmébe, remélve azt, hogy minden évben akadhat olyan növendékünk, akinek négy-öt év alatt összegyűlt irodalmi szárnypróbálgatásainak először adhatunk tért egy-egy kis kötet megjelentetésének és honlapunkon való publikálásának erejéig.

Milánnak pedig azt kívánjuk, hogy maradjon az a nyílt tekintetű, kedves és világra érzékeny, csillagokkal álmodó fiatalember, akinek itt ismerhettük meg, s váljék azzá a sikeres, már nem középiskolás fokon tanítóvá (legyen az majdan a katedra vagy a verselés), akivé válni minden esélye most még megvan.

h.i.


 

 

 

Letölthető innen: