Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Leány Kézilabda diákolimpia Országos Döntő - Gyöngyös

2024-02-02 17:21:00

2024.01.26-28.-án Gyöngyösön szerepeltünk a leány Kézilabda diákolimpia Országos döntőjében ahol a bravúros második helyet sikerült megszerezni az igen komoly mezőnyben !

A csoportmérkőzéseken végig kiélezett,izgalmas csaták zajlottak a két továbbjutó helyért ! Elsőre a Váci Selye János középiskolával találkoztunk. A mérkőzés pikantériája,hogy mind a két iskola játékosai a Váci Női Kézilabda csapatok utánpótlás  játékosai alkotják ! 



A  kereszt játékban az Audi ETO ifjúsági csapatával kellett szembe nézniük lányainknak .Sajnos rosszul kezdtünk, hiszen 8 perc után 6-0 volt az állás a Győrnek, szerencsére az időkérés jó hatással volt a lányokra és ennek köszönhetően megtaláltuk a helyes taktikát,védekezésben és támadásban is, amivel folyamatosan csökkentettük a  hátrányt. A második félidőre teljesen átvettük a mérkőzés irányítását és bravúros győzelemmel jutottunk a vasárnapi fináléba. A döntőn sajnos már nem tudtuk megismételni a győriek elleni kitűnő játékot és el kell ismernünk,hogy a legjobb csapat nyerte a tornát ! Nem keseredhetünk el mert az Ezüst érem is csodálatosan csillog ! Gratulálunk a lányoknak és a Selye János középiskolának is az ötödik helyért,nagyon kevésen múlt,hogy ők is az elődöntőbe jussanak.


A Döntő legjobb játékosának,a Boronkay tanulóját, Molnár Korinnát 12 I. választották !
A Torna gólkirálynője: Kacsó Noémi a Selye János tanulója lett ! 
Köszönet a Váci Női Kézilabda csapatnak,hogy lehetővé tették a lányok részvételét az Országos Döntőben !
Gratulálunk mindkét iskolának és tanulóinak a szép sikerért !!

Csoportmérkőzések:https://doeredmenyek.hu/kezilabda/
Váci Szc Boronkay - Váci Szc Selye 30-24
Váci Szc Boronkay - Ferencváros  25 -27
Váci Szc Boronkay - Debreceni Szent József 26 -25
Keresztjáték:https://doeredmenyek.hu/kezilabda/
Váci Szc Boronkay - Győri Kazinczy  23 -18
Döntő :https://doeredmenyek.hu/kezilabda/
Váci Szc Boronkay - Ferencváros  23 -31

 

Ezüstérmes lányaink : 12 I: Pallai Adrienn,Kökény Hanna,Imregi Boglárka,Molnár Korinna. 11.E:Kandó Sára,Tóth Hajnal,Vlasics Helga,Varga Nóra,Pap Rebeka,Kiss Anna,Rittinger Lilla  11 A: Czipa Kitti, 10 N:Saáry Gerda  10 A:Kun Boglárka  Felkészítő Testnevelők: Nemes Tibor és Nagy Enikő

Fényképeket bővebben a Facebookon a diákolimpia kézilabda oldalon találhatók !