Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Második helyezés a Pest megyei Népdalversenyen

2011-02-28 11:24:35

„Még van lelke Árpád nemzetének” – e Vörösmarty Liszt Ferenchez írott megrázó versének utolsó sorával köszöntötte az egyik zsűritag, Brusznyai Margit a XVII. Dunakanyar Népművészeti Verseny díjkiosztóján a versenyzőket, ahol két növendékünk, Hujbert Anna és Hujbert Kata második helyezést ért el.

 

A 2011. február végén, immár tizenhetedik alkalommal, a sződligeti iskola lelkes pedagógusai és diákjai által rendezett versenyen közelszáznyolcvan induló volt különböző kategóriákban. Egyének, kiscsoportok, kórusok mérték össze énektudásukat különböző korosztályokbannépdaléneklésben. Egész Pest megye képviselte magát.

Az aulában az iskola növendékeinek kézműves munkáiból készült kiállítás fogadta az érkezőket. Kerámiák, rajzok árulkodnak az itt folyó igen magas színvonalú oktatásról. Kedvesen fogadták az érkező versenyzőket, otthon érezte magát az ember. A rendkívül jól szervezett, több helyszínen párhuzamosan folyó verseny eredményhirdetésén citerazenekar játszott és a győztes veresegyházi kisiskolás kórus énekelt egy csodás népdalcsokrot.

Iskolánkat, a Boronkayt két tanulónk, Hujbert Anna és Hujbert Kata képviselte, akik a kiscsoportos kategóriában második helyezést értek el.

Dicséret illeti a rendező iskola igazgatóját, tantestületét, akik nem kis feladatot vállalnak évről évre magukra. Jó volt hallani, hogy Kodály országában, itt Pest megyében ennyire elevenen él a népművészet, a népdal, Vörösmarty szavai valóban időszerűek.

szie