Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Sportkarácsony 2017.

2018-01-12 10:03:00

2017. december 15-én 10 órakor tartotta Pest Megye Közgyűlése és Pest Megye Önkormányzata a Megyeházán sportkarácsonyi ünnepségét, ahol Pest megye legeredményesebb sportolói, edzői kaptak elismerést egész éves munkájukért. A rendezvényt Szabó István, Pest Megye Közgyűlésének elnöke nyitotta meg. A díjak átadásában részt vett Szalma László, a Magyar Atlétikai Szövetség alelnöke, távolugró Európa-bajnok.

Nagyítás – Szabó István, Fábián Gábor, Niedermüllerné Karcag Ildikó, Nagy Péter, Szalma László

A Sportkarácsonyon a Boronkay ismét a díjazottak között volt! Iskolánk lett a 2017-es évben Pest megye „legeredményesebb középiskolája”. Az elismerés átadásakor elhangzott, hogy a Boronkay ezen díj megalapítása óta megszakítás nélkül a megye legeredményesebb oktatási intézménye. A boronkays sportolók szinte minden pontszerző versenyen elindulnak, s ezek közül minden évben 6-8 sportágban az országos döntőkig jutnak, ahol szintén jól teljesítenek. Az előző tanévben az országos döntő résztvevői voltak: atlétikában, mezei futásban, úszásban, strandkézilabdában, a szellemi diákolimpián, kosárlabdában és futsalban. Így nem meglepő, hogy az országos kategóriában is mindig a díjazottak között szerepelnek.

Nagyítás – Fábián Gábor, Szabó István

Az iskolát kitüntető díj mellett még egy boronkays elismerésének örülhettünk. Iskolánk igazgatója, Fábián Gábor lett Pest megyében „Az év testnevelője”, aki közel 30 éve tevékenykedik a diáksportban. Ezen idő alatt számtalan körzeti, sok megyei és három országos verseny lebonyolítását szervezte, irányította. Az elmúlt 12 évben 21 alkalommal jutottak el az általa felkészített labdarúgó csapatok az országos döntőig. Ebből 16-szor végeztek a legjobb 8 között s tízszer dobogón. Irányított már fiú kispályás, nagypályás, futsal és lány kispályás csapatot is. 

Még egy díjazott van, akinek a sikere különös öröm számunkra. Jancsik Tamás, a Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola tanulójaként lett „Az év legjobb Pest megyei diáksportolója általános iskolás korosztályban”. Tamás szeptemberben a Boronkayban kezdte meg középiskolai tanulmányait. 

A közölt fotókat Fényes Gábor készítette.

A rendezvényen bemutatott képek iskolánk sportéletéről és Fábián Gábor munkásságáról: