Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Piarista Kilátó Központ - pályaorientációs program

2023-06-21 09:07:00

„Csak azoktól tanulhatok, akik tudnak, és csak tőlük tanulva kerekedhetek föléjük.” (Ayrton Senna)

Kiváló ötlet és kezdeményezés volt a Piarista Kilátó Központ által szervezett és 2023. június 2-án megrendezett pályaorientációs program, amelynek fókuszpontjában első alkalommal a szakképzés állt.


A Boronkay mintegy kilencven 10. évfolyamos tanulója – a 10.E,G, valamint az I osztály tanulói – vehettek részt a debütáló programon, ahol kilenc állomás kihívásait teljesíthették, kötetlenül, az őket érdeklő kérdésekről  beszélgethettek tizenegy volt borokays diákkal, akik a műszaki szakmaterületek legkülönbözőbb szegmenseiben dolgoznak és gondolkodhattak jövőjükről, elképzelt hivatásukról és az előttük álló számos lehetőségről, tervezett életútjukról.
 


Így lehetőségük volt találkozni és sok információt kapni első kézből Muka Ádám  okl. gépészmérnök, okl. közgazdász cégvezetővel (Stahl-Volánspec), Marcalek Péter gépészmérnök, ügyvezető, vezető mérnökkel (Inno-cast Hungary Kft.), dr. Czinege Mónika okl. villamosmérnök, mérnöktanár, egyetemi oktatóval (Budapesti Gazdasági Egyetem), Demeter Ádám egyetemi hallgatóval (Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar), Fábián Balázs egyetemi hallgatóval ((Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar), Majoros Arnold szoftverfejlesztővel (Zollner Kft,Vác), Pintér Gergő Martin villamosmérnök gyakornokkal (CETIN Hungary), Hubay Csongor villamosmérnök, egyetemi hallgatóval (Samsung SDI.Magyarország), Misik Gábor cégvezető-tulajdonossal (INITCOM Kft), Nagy Margaréta Desktop üzemeltető, ügyfélszolgálat vezető, vállalkozóval (Premium Support kft.) Szabó Márk karbantartás-vezetővel (C.F.Maier Kft,)
 



Alkalmam volt az esemény során több beszélgetést meghallgatni. A meghívott szakemberek természetes közvetlenséggel, közérthetően beszélgettek a 10. évfolyamos diákokkal, még az úgynevezett kényes kérdésekre (pl. jövedelem, stb.) is készek voltak válaszolni. Az érdeklődő fiatalok pedig kiválóan kérdeztek és valódi érdeklődéssel hallgatták elődeiket, az egykori boronkays diákokat.
 


Az esemény után elmondták, hogy a rendezvény minden percét élvezték és sokat tanultak, sok bátorítást kaptak a meghívottaktól. Illesse köszönet az esemény szervezőit és a Központ közreműködő munkatársait! Jövőre várjuk a folytatást!


Kovács Kálmán
okl. gépészmérnök
okl. mérnöktanár

 
További képek és beszámoló:

Képgaléria (Peron időgép fotók)

www.kilato.piarista.hu/news/debutalt-szakkepzes-fokuszu-palyaorientacios-programunk/