Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Vác Város Kiváló Diákjai

2023-12-13 15:09:00

Vác Város Önkormányzata és a Váci Lakóterületi Sportegyesület támogatásával és szervezésében 2023. december 7-én a Művelődési Központban idén is köszöntötték a városban működő iskolák legjobb tanulóit és legeredményeseb sportolóit, valamint a sportversenyekre felkészítő testnevelőket és edzőket.

Az eseményen Matkovich Ilona polgármester méltatta az iskolák tanulói által elért tanulmányi eredményeket, a közismereti és a szakmai versenyeken elért versenyeredményeket, az általános és középiskolai tanulmányok alatt végzett lelkiismeretes tanulmányi és közösségi munkát, valamint a diákolimpiákon az egyéni és csapatsportágakban elért sporteredményeket. Az elismerő és a folytatásra bíztató szavai mellett külön köszönetét fejezte ki a megmérettetésekre felkészítő tanárok és edzők, s rajtuk keresztül az iskolák és a sportegyesületek által végzett munkáért.

A 2022-23-as tanévben kiváló tanulmányi eredményéért és lelkiismeretes közösségi munkájáért iskolánkból a Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnáziumból négy diák kapta meg az elismerő Vác Város Kiváló Diákja címet, az ezzel járó oklevelet és plakettet. Ők már mind a négyen rangos hazai egyetemeken tanulnak tovább:

 

Horváth Emese 12.N    -   Szőllősi Szelina 12.P   -    Lehotai Vivien 12.N   -   Szabó Tamás János 12.I 

Az általános iskolák végzőseit is jutalmazták a Vác Város Kiváló Diákja címmel. A 13 díjazott közül 5-en már itt vannak a Boronkayban, iskolánk tanulójaként nálunk folytatják tovább középiskolai tanulmányaikat:

Dinya Patrik 9.I (Váci Petőfi Sándor Általános Iskola)    -    Horváth Nimród 9.B (Váci Petőfi Sándor Általános Iskola)    -    Kováts Antal 9.A  (Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola)    Pereházy Zalán 9.B (Váci Petőfi Sándor Általános Iskola)    -    Takács Dániel 9.K (Váci Földváry Károly Általános Iskola)

 

A díjazottaknak Inotay Gergely alpolgármester és Fehér Zsolt önkormányzati képviselő adták át az elismeréseket.

A diákolimpiákon győztes sportolók tábora közül szintén a Boronkay volt a legnépesebb iskola, közel 80 diákunk kapott díjat és tárgyjutalmat az elmúlt tanévben elért sporteredményéért. A díjazottak listája: Diákolimpikonok díjátadója.PDF 

 

A hosszú lista is mutatja az elért rendkívüli sportsikereket, melynek eredményeként ismét iskolánk lett az Év Legeredményesebb Középiskolája. A kitüntető címet 2023. december 15-én a Pest Vármegyei Önkormányzat Sportkarácsony ünnepségén vehetjük majd át.

A sportoló diákok után a felkészítő testnevelőket is jutalmazták. A Boronkayból négy kollégánk kapott elismerést sikeres munkájáért:  
Hevér János -    Nagy Péter -    Nemes Tibor -    Niedermüllerné Karcag Ildikó

A sportolók és tanáraik részére a jutalmakat Pálinkásné Branizsa Szilvia a Váci Lakóterületi Sportegyesület elnöke adta át. Gratulálok minden érintett diáknak és kollégának a jutalmazáshoz és kitüntető címhez, s egyben köszönöm lelkiismeretes munkájukat!

 

Vác, 2023. december 8.

Dian János igazgatóhelyettes