Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Boronkay Informatika Verseny - eredmények - (8. osztályosok első fordulója)

2022-12-14 08:55:00

A Boronkay Informatika Verseny 2022-23. évadjában, a nyolcadikos korosztálynak kiírt verseny első fordulójában 98 fő versenyző indult.

Közülük 51 versenyző adott be megoldást az elméleti és a gyakorlati feladatsorra is, 41 fő csak elméleti megoldást, 6 fő csak gyakorlati megoldást küldött.


Az elméleti feladatsorban a 19. kérdés bizonyult a legnehezebbnek, erre csak 5 fő tudott helyesen válaszolni. Ez egy komoly kakukktojás kereső kérdés volt, amiben meg kellett vizsgálni a hangszerkesztő szoftverek online használhatóságát. A legkönnyebben a gyakorlatban kipróbálható kérdésekre adott válaszokat találták meg a versenyzők, ezeknél csak pár fő hibázott.


A gyakorlati feladatnál az elsődleges típushibák a mintafájlok hiányos megfigyeléséből adódtak. A legtöbben a 2. és 3. oldal címsorainak méretezésén veszítettek pontot. Nehéznek bizonyult még a tartalomjegyzék stílusának eltalálása is, ezt próbálgatással lehetett volna gyorsan megoldani. Még mindig sok a felesleges enter leütésekből adódó pontveszteség, miközben ezekre nagyon egyszerű rákeresni: ^p^p karakterláncot keresünk a dokumentumban. Örvendetes azonban, hogy a hivatkozások használata a gyakorlati megoldást beadó versenyzők túlnyomó többségének jól ment.


Az első fordulóban elért pontszámok PDF-ben letölthetők itt vagy megtekinthetők alább: 

 

Vác, 2022.12.13. 

Kemenes Tamás versenyfelelős