Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Versmaraton 2023

2023-04-24 08:33:00

Április 13-án reggel 8-tól 14.00-ig tartott az idei iskolai versmaraton. 20 osztály 700-nál több diákja és jónéhány tanár versmondásával ünnepeltük József Attila születésnapját, a magyar költészet napját.

Kemenes Tamás tanár úr és három diákból álló kis csapata megzenésített versekkel alapozta meg az órák hangulatát. A folytatás már csak a felolvasó osztályoktól függött.  A diákok klasszikus magyar költők és kortárs költők sorait hozták magukkal, sőt néhányan saját versüket olvasták fel. Több osztály tanulói megzenésített versekkel színesítették a programjukat. Az eseményre idézetgyűjteménnyel készültünk. A folyosó padlójára ragasztott versrészletekkel az volt a szándékunk, hogy egy pillanatra megállítsuk az arra járókat, bebizonyítsuk, hogy a költészet lépten-nyomon körülvesz minket, csak nyitottnak kell lenni a a befogadására.



Az esemény szervezője Lippainé Géczi Dorottya tanárnő volt, munkáját Csépai Anna, Vatai-Frey Rebeka, Csalár Csenge és Gyárfás Kornél segítette. A tennivalókból a 9. a-sok, a 10. e-sek és a 11. e-sek is kivették részüket.

Jó volt együtt dolgozni, jó volt együtt verselni.


A szervezők