Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Boronkay Informatika Verseny - eredmények - (8. osztályosok 2. fordulója)

2023-01-09 08:48:00

BIV 2022-23, 8. osztályosok második fordulója - eredmények

A Boronkay Informatika Verseny 2022-23. évadjában, a nyolcadikos korosztálynak kiírt verseny második fordulójában, a 98 fő indulóból 66 fő vett részt. Ők mindannyian küldtek megoldást az elméleti feladatsorra. A gyakorlati feladatot 39 fő oldotta meg.

A két forduló közötti lemorzsolódás 33%-os, vagyis a megszokott. A BIV első fordulója inkább szórakoztató, mint nehéz, a második azonban – minimum a gyakorlati feladatot tekintve -, utána nyomozást, gyakorlást kívánó terhelésnek teszi ki a versenyzőket.

Az elméleti feladatsorban a legnehezebbnek a 7. – táblázatkezelés témakörű -, kérdés bizonyult, erre mindössze kilenc versenyző tudott helyesen válaszolni. Erre a kérdésre a helyes választ a kérdésben megjelenített összes képlet kipróbálásával egyszerűen meg lehetett volna találni. A legkönnyebbnek a 12. kérdés bizonyult, erre mindenki helyes választ adott.

A gyakorlati feladatnál az elsődleges típushibák nem voltak. A feladat legnehezebb részének elvégzése – két cella adataihoz tartozó adattábla szűrése -, a döntőbe jutott versenyzők többségének nem okozott nehézséget. Az előbb leírt feladatrész, a listakészítés, a feltételes formázás túlmutat az általános iskolai táblázatkezelési követelményeken – ezért verseny a BIV, nem pedig egyszerű gyakorló feladatsor.
A legjobban teljesítő 15 fő versenyzőt hívtuk meg a 2023. január 13-án megrendezésre kerülő döntőbe. Két főt jelöltünk ki tartaléknak, őket akkor hívjuk meg, ha lesz olyan meghívott döntős versenyző, aki nem regisztrál a döntőre.

Az 1. és 2. fordulóban elért pontszámok megtekinthetők alább vagy PDF-ben letölthetők itt.


Vác, 2023.01.04.                            

Kemenes Tamás versenyfelelős