Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Még egy Kolléga, akire büszkék lehetünk…

2022-12-07 13:38:00

Újabb személyes siker, elismerés gazdagítja a boronkaysok közösségét.

Bár ez most nem az iskola teljesítményét illeti, de közvetve ez az eredmény is hozzájárul ahhoz a magas színvonalú nevelő-oktató munkához, ami ebben az intézményben folyik.



Váradi Ágnes, magyar-német szakos kolléganőnk 2022. november 10-én sikeresen megvédte "A drámai hősnő típusai a századelő magyar irodalmában" című doktori értekezését a Színház- és Filmművészeti Egyetemen!!! November 21-én megtörtént a doktorrá avatás is, ahol a doktori eskü letétele után Huszti Péter adta át a „summa cum laude” minősítésű doktori oklevet.

Nagyon büszkék vagyunk Ágira, hiszen tudjuk, sejtjük, láttuk, mennyi munka, tanulás és küzdelem megírni egy doktori dolgozatot. Ráadásul mindezt az iskolai tanítás, osztályfőnökség és nagy család mellett csinálta végig: publikációk, workshopok, konferenciák, előadások, egyetemi órák… Saját bevallása szerint az SZFE-n is kuriózumnak számított, hiszen ő volt az egyetlen a doktori iskolában, aki nem színházi szakemberként, hanem középiskolai tanárként végezte el ezt a nyolcféléves képzést. De azért nem mondhatjuk, hogy Áginak valóban semmi köze nincs a színház világához. 20 éve vezet iskolai és egyéb szervezésű diák színjátszó csoportokat. A Boronkay színjátszósait immár 5 éve „terelgeti”, színvonalas előadásokkal örvendeztetve meg – nem csak – az iskolai közönséget.


Gratulálunk, és további sok sikert kívánunk a tanárnőnek!


                                    Behányi Rita