Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

A Szellemi Diákolimpia országos döntőjébe jutottunk

2012-02-28 14:14:00

Általános- és középiskolás diákok mérték össze erejüket a szellemi olimpia megyei döntőjében, ahol Tömösvári Sándor által felkészített csapatunk ismét nagyon szépen szerepelt.

 

Kik szereztek Magyarországnak aranyérmet az 1948-as londoni olimpián; ki vitte először a magyar zászlót az olimpiák történetében; milyen sportágban szerzett érmet Goldoványi Béla? Tegye a szívére a kezét, kedves olvasó, Ön tudná a választ a fenti kérdésekre? Ugyanis a Dr. Mező Ferenc Szellemi Diákolimpián a versenyzőknek ezekre a kérdésekre is válaszolniuk kellett. A diákok felkészültségét jól jelzi, hogy mindegyik korcsoportban nagy verseny alakult ki az iskolák között, melyeket 4 fős csapatok képviseltek.
 
(Tesztelje tudását, próbaképp íme az egyik feladatsor és a helyes megoldása:   )
 
A Pest Megye Önkormányzata által szervezett versenyen a zsűrit Schwarz Mária válogatott kosárlabdázó vezette, de a diákok találkozhattak Babály László, moszkvai olimpikon, atlétával is.
 
A III-IV. korcsoport döntőjének végeredménye:
 
1.     Kartal, Könyves Kálmán Általános Iskola, 2.     Püspökhatvan, Közös Fenntartású, 3.     Nagykőrös, II. Rákóczi F. Általános Iskola,  4.     Gödöllő, Hajós Alfréd Általános Iskola
 
Az V-VI. korcsoport döntőjének végeredménye:
 
1.     Vác, Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium
2.     Vác, I. Géza Király Közgazdasági Szakközépiskola
3.     Gödöllő, Premontrei Szent Norbert Gimnázium
 
 
A győztes csapatok az országos területi döntőn képviselik Pest megyét.
 
Ambrus András sajtófőnök
Pest Megye Önkormányzatának Hivatala, Elnöki Iroda