Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Az Atommag Centenáriumi Éve 2011 Pályázat I. helyezettje lett az iskolánk

2011-11-16 06:05:00

A Magyar Nukleáris Társaság által meghirdetett „Atommag Centenáriumi Éve 2011” pályázatra a regisztrált iskolák közül kilenc iskola nyújtott be pályázatot. A Kuratórium tagjai először egymástól függetlenül értékelték, rangsorolták a beérkezett anyagokat. Ennek kapcsán figyelembe vették azokat a tapasztalatokat is, amelyeket a Kuratórium tagjai az év során az egyesszúrópróbaszerűen kiválasztottrendezvények meglátogatásakor szereztek. A pályázatok külön-külön történő értékelését követő egyeztetés során a Kuratórium egységes véleményt alakított ki a rangsorról.

Ennek alapján a Magyar Nukleáris Társaság által felajánlott, és a pályázatban is meghirdetett három díjat a következő iskolák nyerték:

MNT I. díj (500 eFt) :
              Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium, Vác
MNT II. díj (300 eFt):        
              Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium
MNT III. díj (250 eFt):        
               Hunyadi János Gimnázium, Csorna
 
Meg kell jegyezni, hogy az I. díj tekintetében már a külön-külön történő véleményezés során sem volt véleménykülönbség. Valamennyi kuratóriumi tag egymástól függetlenül az első díjra javasolta a Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium pályázatát.
 
 
A SIF Alapítvány (System International Foundation) felajánlott két, egyenként 250 eFt-os különdíjat. Ezeket a következő iskolák kapják:
Széchenyi István Gimnázium, Dunaújváros
Szent László Általános Művelődési Központ, Baja
 
A Kuratórium megállapította, hogy minden, pályázatot beadó iskola nagyon értékes és komoly munkát végzett, és ezért jutalmat érdemelne. Azt javasolta a Magyar Nukleáris Társaság Elnökének, hogy fontolja meg, hogy a Társaság anyagi lehetőségei lehetővé tennék-e a fennmaradó négy iskola valamilyen formában történő díjazását.  A Magyar Nukleáris Társaság Elnöke úgy döntött, hogy: a Társaság a pályázatban kiírt III. díj mértékét 200 eFt-ról 250 eFt-ra emeli, valamint felajánl további, egyenként 50 eFt-os különdíjakat a többi, pályázatot beadott iskolának.
 
 
Ennek alapján az MNT különdíjait (50 eFt) a következő iskolák kapják (névsorban):
Energetikai Szakközépiskola, Paks
Petőfi Sándor Gimnázium, Budapest
SEK Budapest, Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium
Vajda János Gimnázium, Keszthely
 
Valamennyi díjazottnak a Kuratórium és a magam nevében őszintén gratulálok.
 
A díjak átadására, és az első három helyezettegyenként 20 perceselőadására a Magyar Nukleáris Társaság Ünnepi Közgyűlésén kerül sor. Az MNT Ünnepi Közgyűlésének ideje és helye:
2011. december 1. délután 13 h.
Magyar Villamos Művek székház
Budapest, Szentendrei út 207-209.
H-1031 Budapest
 
Az Ünnepi Közgyűlésre valamennyi, pályázatot benyújtó iskola delegációját meghívjuk. A delegációkban tanárok és diákok is lehetnek. A terem befogadóképessége miatt kérjük, hogy a delegációk létszáma ne haladja meg iskolánként a 15 főt.
 
Budapest, 2011. november 15.
 
Dr. Sükösd Csaba
a Kuratórium elnöke