Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Balassi Márton és Horváth Dávid

2010-12-03 14:47:00
Két volt diákunk, Balassi Márton és Horváth Dávid I. díjat kapott az Ifjú Tudósok Világtalálkozóján egy olyan témával, amit még boronkays korukban kezdtek el kutatni.
Milyen témában folytatják a kutatást?

Projektünk egy újfajta megközelítését adja az ökológia tanításának. Egy felhasználóbarát szimulációs programot dolgoztunk ki, mely alkalmas tudományos biológiai kérdések vizsgálatára is. A versenyen elsősorban oktatási vonatkozásaival foglalkoztunk. Igyekeztünk kihasználni, hogy a mai fiatal generáció előszeretettel használja a számítógépet és az ahhoz kapcsolódó hálózatokat tanulási célokra. Erre az alapgondolatra építettük fel az új tanulási környezetet. A programot a gyakorlatban is alkalmaztuk, két tucat sikeres tanórát tartottunk vele különböző általános és középiskolákban. Óráinkon kiemelt hangsúlyt fektetünk mind az önálló, mind a csoportos kísérletezésre és problémamegoldásra. Rendszerünket kiegészítettük egy hálózati modullal, mely támogatja a diákok közös munkáját és új eszközt ad a tanár kezébe, melynek segítségével nyomon követheti és segítheti az egyes tanulók egyéni munkáját. A munka jelenleg is fejlődik, a program termékesítését tervezzük.

Örömmel fogadja a pedagógus szakma az új módszereket, hiszen mind általános, mind középiskolában sokszor nem a tananyag, hanem a módszer teheti érdekessé az órát, s jó módszerekkel szívesebben látnak a tanuláshoz.

További sikereket kívánunk.