Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Beszámoló a XXIX. Nemzetközi Magyar Matematikaversenyről

2023-04-25 14:03:00

"Nagyon nagy megtiszteltetésnek éreztem, hogy képviselhettük az iskolánkat a 2023. április 19-23. között rendezett XXIX. Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen Miskolcon."

A csapatunk tagjai: Garai Nándor 11.I, Flamich Dávid 12.N, Szabó Tamás János 12.I, Szöllősi Szelina 12.P osztályos tanulók valamint Dr. Minda Mihály tanár. A találkozón a Magyarországi régión kívül a határon túli magyar lakta területekről is érkeztek tanulók, helyileg Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből és a Délvidékről. A rendezők rengeteg érdekes programmal készültek nekünk abban az 5 napban, amelyet ott töltöttünk. Csütörtökön az ünnepélyes megnyitó után a Miskolci Egyetem nyíltnapján vehettünk részt, ahol bemutatkoztak az egyetem karjai. Este egy színvonalas színházi előadást nézhettünk meg a Miskolci Nemzeti Színházban. Másnap elérkezett a verseny napja, amelynek a Földes Ferenc Gimnázium adott otthont. A megmérettetés után városnézésen vettünk részt, majd az esti órákban pedig a miskolctapolcai Barlangfürdőbe látogattunk el.Szombaton egésznapos kirándulás keretében megtekinthettük Tokaj, Hercegkút és Sárospatak nevezetességeit. Csodálatos látvány tárult a szemünk elé, de engem mégis a sárospataki múzeumban a Nagy Könyvtár bűvölt el a legjobban. A kirándulás után este egy Saturday Night Quiz-en vehettünk részt, amely számomra a legizgalmasabb program volt.Vasárnap elérkezett eredményhirdetés napja. Iskolánk két tanulója is remekül szerepelt a versenyen.FLAMICH DÁVID 12.N-es tanuló dicséretben részesült, GARAI NÁNDOR MÁRTON 11.I-s tanuló pedig 2. díjas lett.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Köszönöm a szervezőknek, az iskolánknak és a felkészítő tanárainknak, hogy részt vehettünk ezen ez élményekkel teli versenyen.


                                Szőllősi Szelina 12.P