Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Diákolimpia elődöntőjén első lett a boronkays csapat

2011-03-29 18:52:00

A Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia országos elődöntőjén vett részt iskolánk a Bulejsza Alexandra, Deme Zsófia, Jaloveczki Boglárka és Czifra Bálint összetételű csapata február végén. 

 

A Boronkayban megrendezett elődöntőn kilenc csapat indult. A diákoknak a berlini 1936-os olimpia magyar vonatkozásaiból, a magyar röplabda, gyeplabda és vízilabda csapatok olimpiai szerepléséből és a magyar olimpiai mozgalom történetéből kellett készülniük. 
 
 
A Klebelsberg Kunó által elindított szellemi olimpiai mozgalom újraindításának az a célja, hogy a magyar fiatalok körében ismertté váljanak a magyar és a nemzetközi olimpiai eredményeink, ezáltal erősödjön összetartozásunk, önbecsülésünk.
 
 
Várjuk a márciusi, tatai országos döntőt, hiszen öt éve minden évben bejutottak csapataink a döntőbe, és mindig dobogós helyen végeztek, 2008-ban pedig meg is nyerték.
 
Tömösvári Sándor, Deme Zsófia, Bulejsza Alexandra, Czifra Bálint és Jaloveczki Boglárka 
 
Köszönettel tartozunk a csapattagoknak a szorgalmas tanulásért, a felkészítő Tömösvári Sándornak, aki mérnökként hobbiból és sportszeretetből készül a diákokkal együtt a versenyre, valamint a szervező kollégáknak, Balkovics Boglárkának és Borosné Paku Beátának.
-szi