Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Diákolimpikonok köszöntése a Sportcsarnokban

2013-11-08 14:59:18
Mivel Vác Város vezetősége ciklusokon átívelően rendkívül fontosnak tartja a település ifjúságának egészségi állapotára való odafigyelést, ezért 2013. november 8-án immár tizenhatodik alkalommal rendezték meg ünnepélyes keretek között a város kiemelkedő sporteredményt elért általános- és középiskolás diákjainak jutalmazását. 
 
 
A sikeres sportolók számának dinamikus növekedésére jellemző, hogy az eleinte önkormányzaton megtartott ünnepség a helyszínét hamar kinőve éveken át a Boronkay tornatermébe került át, és idén már a Sportcsarnokban kellett megrendezni az eseményt.
 
 
 Panorámakép
 
A rendezvényt hagyományosan Vác Város Önkormányzata és a Váci Lakóterületi Sportegyesület szervezi, ők köszöntik a kiváló, tehetséges fiataljainkat, szüleiket, edzőiket, akik nagyon sokat dolgoztak, tettek az elért nagyszerű eredményekért.
 
 
Az ünnepségen részt vett a város képviseletében Mokánszky Zoltán, Vác Város alpolgármestere, Dr. Schmuczer Istvánné, a Művelődési-, Oktatási és Ifjúsági-, Sport Bizottság elnöke, Zábó Edina, Sportintézmények igazgatója, mint házigazda, Farkas Lívia, köznevelési és sport referens, csoportvezető, Floch Istvánné, Julika, aki a kezdetek óta támogatja a rendezvényt és Branizsa Györgyné, a Váci Lakóterületi SE elnöke.
 
Az ünneplőket Mokánszky Zoltán alpolgármester úr üdvözölte, aki elsőként köszönetet mondott a diákoknak, s az őket támogató szülőknek, edzőknek, hogy a Diákolimpián elért kiváló eredeményeikkel öregbítették a város hírnevét. Kiemelte köszöntő beszédében azt, hogy ne térjenek le erről az útról, maradjanak továbbra is egészségések, s tanulmányi eredményikkel is bizonyítsanak. 
 
Az iskolák nem hivatalos „serlegversenyében” újra messzemenően nem maradtunk alul, hiszen a boronkays növendékek, hetvenhárman – sok-sok sportágban, van, aki többszörösen is díjazva –, szépen letakarították a díjak asztalát, amire a névsor végére ért a műsorvezető.  (Díjazott boronkays sportolók névsora.)
 
Gratulálunk a kiváló eredményekhez, s további sikereket kívánunk diákjainknak és edzőiknek!
 
Hujbert István