Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Egy sikeres Gogol bemutató után

2013-05-10 05:29:39

A Váci Madách Imre Művelődési Központban mindkét alkalommal, április 16-án és 18-án, teltházas előadásban a Boronkay Színjátszókör nagy sikerrel bemutatta Gogol: A revizor című színművét.

 

 

 Nagyítható, mozgatható panorámakép a közönségről


A stáb

A színlap

 A színdarab létrehozói (nagyítható kép)

 A Boronkay Színjátszókör Facebook oldala


Kortárs vélemény az előadásról 

Az idei tanévben a Boronkay színjátszás már-már hagyományossá vált eseményeként tehetséges diákjaink két előadásban adták elő Gogol A revizor című művét, melyet Baja Sándor álmodott és rendezett meg a színpadra. Volt szerencsém megtekinteni a második előadást, és tapasztalataimat, észrevételeimet szeretném e pár sorban megosztani.
 
Elvonatkoztatva a személyes vonatkoztatásoktól (hiszen barátaim és osztálytársaim vállaltak jelentős szerepet a darabban) is bátran állíthatom, hogy az előadás az elmúlt öt esztendő talán legsikeresebb, és legszínvonalasabb előadása volt. Terjedelme ellenére mindvégig sikerült megtartani a mű humorát és érdekességét. Az élőzene pedig megkoronázta a hangulatot, egy újabb színt adva a darabnak. 
 
Szeretném kiemelni Dobcsinszkij (Kovács Szabolcs Cselgő) és Bobcsinszkij (Bartha Bendegúz) nagyszerű játékát,valamint Oszip (Vízler Gábor) kiemelkedő alakítását. Ezen kívül Repiczki Tamás érdemeit sem felejthetjük ki, mivel rengeteg szöveggel rendelkezett, a két és fél órás előadást szinte végigbeszélte. Összességében (és a személyes benyomásokat és példákat most már tényleg félretéve) fantasztikus előadást láthattunk.
 
Gratulálok a Boronkay Színjátszókörnek! 
 
Koncsor Milán 12.P 
 
 

Filmfelvétel az előadásról:

 1. felvonás 1. jelenet

 
 

 
Az előadásokon és az öltözőben készült fotóink:
 
 
 

Filmfelvételeink

(Eredeti méret, de a hangsáv valamelyest csúszik.)

1 felvonás

 
2. felvonás
 
 

Az előadás sajtója

 Riport Gogol Revizoráról az ES Televízió Hazai című adásában

 Revizor előzetes 3. - 2013. április 12.

 Revizor előzetes 2. - 2013. március 30.

 Revizor előzetes 1. - 2013. március 22.

 


DVD minőségben letöltés:

HAMAROSAN