Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Életjelek Milánóból 1. rész

2018-06-27 12:15:00

Iskolánk 20 tanulója (10 informatika - 10 elektronika szakos) 2 kisérőtanárral útnak indul 2018. június 19-én Milánóba, melyet az Erasmus+ keretében elnyert pályázat tett lehetővé. Ennek lényege, hogy a diákok a 4 hetes nyári gyakorlatot ne az országhatáron belül teljesítsék, hanem külföldi cégeknél. A kijutáshoz 3 alapfeltétel volt szükséges: 1) szakmai tudás, 2) angol tudás (középszinten) illetve 3) osztályfőnöki ajánlás. Az ezeket teljesítő tanulók rangsorából a top 10 utazhatott.

Reggel 7:30-kor indultunk és szívmelengető búcsú után megkezdtük a 13 órás utat, ami rendkívül hosszú, viszont akadály nélküli volt. Este 8 óra előtt egy kicsivel végre elfoglaltuk a szállásunkat. Mindenkinek nagyon jól esett, hogy nem a kényelmetlen buszülésen ül, hanem egy kényelmes ágyon vagy épp kanapén. Este a tanárokkal együtt megbeszéltük az előre látható eseményeket, majd mindenki elment aludni. A következő napi orientáción további információkat tudtunk meg az előttünk álló hónapról, majd közösen elmentünk a munkahelyekre.

A munkahelyeink és feladataink:

•    A Dolphin cégnél elhelyezet diákok, az E-sportok világába nyernek egyre nagyobb betekintést.
•    A Markettiamo csoport az elektronikus vásárlások két nagyvállalatának a háttérfeladatait gyakorolhatja.
•    A Castellanza Engineeringhez beosztottak 3D-s tervezőprogram segítségével rajzolási feladatokat végeznek.
•    A Nuzoo Robotics emberei 868MHz-en működő szenzort tesztelnek: a visszajelző berendezés milyen értékeket mutat adott feltételek mellett.

Mivel 4 helyre vagyunk beosztva és mindegyik céghez különböző idő alatt jutunk el, ezeket összeegyeztetve kell megszerveznünk a délutáni szabadidős kulturális programjainkat.

Eddig mindez sikerült, több helyet is megnéztünk már Dom, Navigli-Granda, Természettudományi múzeum és természetesen megkóstoltuk a pizzát is. Az elkövetkező hetekben még sok további program vár ránk. Mindet nagy izgalommal várjuk.

Sok szeretettel Milánóból. :)

Nikolicza Amanda, Liktor Boglárka, Dudok Diána, Lieszkovszki Anikó