Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Jövő városa – alkotópedagógiai tábor Nagykovácsiban

2017-11-07 06:39:00

Nagy izgalommal indultunk el május 26-án Nagykovácsiba, az utazás nagyon jó hangulatban telt, a kíváncsiság minden diák szemében ott csillogott. (A honlapátalakítás miatt tavalyról elmaradt híradás.)

Megérkezés után megismerték miről is fog szólni ez a hétvége. A Jövő városát fogják megépíteni, amelyben 30–40 év múlva élni szeretnének. A megvalósításban a modern digitális technológia volt a segítségükre 3D, 2D (lézer).

A gyakorlati megvalósítás a Makerspace alkotóműhelyében zajlott, amely modern jól felszerelt közösségi műhely. A gyakorlati megvalósításnál segítséget kaptak a műhelymestertől, a műszaki munkatársaktól, és a táborvezetőtől.

A diákok nagyon jól érezték magukat a három nap alatt az osztály tanulóit még közelebb hozta egymáshoz. Nagyon jól tudtak együtt dolgozni és ezt az elkészített produktum is mutatja.

A jövő városa elkészítésében résztvevő tanulók a 9.G osztály tanulói voltak:

Baráz Dávid, Bíber Barnabás János, Bodonyi Balázs, Fehér Bence, Gábor Áron, Huang Yu, Jurák-Huszár Zita, Lőrincz Márk Mihály, Márton Viktor, Nagy Krisztián, Prikler Klaudia, Sára Bence, Szilágyi Bálint, Szuhánszki Ádám, Tóvaj Attila, kisérő tanár Babják Andrea.

      A diákok véleménye a hétvégéről:

„Nagyon jól éreztük magunkat, új gépekkel ismerkedhettünk meg. Kifejezhettük a kreativitásunkat, és ezt a technika segítségével meg is valósíthattuk.”

„Nagyon sok érdekes, és számomra új dolgot tanultam/ismertem meg. Talán az osztály többi tagjával is jobban összekovácsolódtunk. Hamar elröppent az a 3 nap, teljes mértékben meg voltam elégedve a programokkal.”

„Érdekes volt mivel ilyesmit még nem csináltunk a legtöbben. A segítők nagyon jófejek voltak és segítőkészek. Ez a helyszín ahol dolgoztunk nagyon jól ki volt építve és felszerelt volt, ez nekem nagyon tetszett. Összességében nekem tetszett a tábor mivel összehozta ezt a közösséget ahányan voltunk és érdekes, kreatív feladatokat csináltunk.”

„Nekem nagyon tetszett a tábor, mert érdekes volt a témakör és még szuvenírt is hozhattunk. Továbbá még az is tetszett, hogy a sok program mellett volt még szabadidőnk is. A helyszín ahol dolgoztunk (Makerspace) nagyon nagy épület volt és tiszta. Nagykovácsi nagyon tiszta és szép lakóhely.”

Nagyítás


Képek a munkáról