Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Latin est - 2013

2013-11-07 18:17:25

Egy egész kis csapat gyűlt össze a Díszterem előtt várakozva október 25-én délután két órakor, hogy részt vehessen a spanyol-francia (latin) filmnéző estén. 

 

Utolsó tanítási nap lévén mindenki felszabadultan beszélgetett, míg végre megérkezett Ferenczi Adrienn tanárnő, oldalán Trieb Veronika tanárnővel. Kinyitották a Díszterem ajtaját, mire mindenki egyszerre próbálta bepréselni magát a szűk nyíláson a legjobb helyeket keresve. Miután mindenki sikeresen leült, a tanárnők mondtak pár szót az előttünk lévő estéről, majd kezdetét vette a vetítés.

Először a Három méterrel a felhők fölött című spanyol romantikus drámát néztük meg magyar felirattal, hogy a szakkörösök is szokják egy kicsit a nyelvet. A filmet követő rövid tíz perc után egy francia vígjáték következett a Dilisek vacsorája. Mindenki jót derült a komédián s egy-egy tréfa után nagy nevetés támadt a teremben.

A következő szünetben mindenki átvonult az ebédlőbe, hogy megigyunk egy pohár forró teát némi ropogtatni való mellett. A tanárnők sütöttek nekünk süteményt, ami gyorsan is elfogyott.

Csapatunkhoz végül Czene tanár úr is csatlakozott. Az utolsó levetített film a Herkules volt, amely után az est megkoronázásaképpen pizzát rendeltünk. Sajnos előbb haza kellett mennünk, mint terveztük, de még így is elmúlt 9 óra, mire a csapat kezdett szétválni.

Bátran állíthatom, hogy mindenki remekül érezte magát, a hangulat nagyon jó volt, ez az együtt töltött délután, este hihetetlenül gyorsan eltelt.

Ha esetleg valakinek kedve támadt részt venni a következő filmnézésen – mert biztosan lesz! – szeretettel várunk mindenkit!

Gergely Orsolya 9.A


 Fotók az eseményről