Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Magfizika a mindennapjainkban

2011-03-25 14:56:00

Két előadást és egy filmet tekinthetett meg a nagy számú, közel 210 fős hallgatóság a Boronkay dísztermében 2011. március 23-án.

Iskolánkban Dr. Pávics László, a SZTE ÁOK Nukleáris Medicina Intézet vezetője tartott előadást az Atomenergia az orvostudományban címmel és "Mi történt a fukusimai atomerőműben?" címmel pedig Buday Gábor, a paksi Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft konzulense mesélt az érdeklődő diákjainknak a Japánban nemrégiben bekövetkezett katasztrófáról. A Boronkay 10.a, 10.n10.g, 9.g, 9.p, 10.b osztályainak tanulói, a váci Madách Imre Gimnázium fizika faktos diákjai és meghívott vendégeink még megtekintették a "Nagy aktivitású koncepció természeti analógiákkal" című filmet is, amelyet a paksi Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft készített.

Meghívott vendégeink, az Izotóp Információs Társulás kisnémedi elnöke, a püspökszilágyi Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kht. laborvezetője, a Noguchi PORTER NOVELL ügyféligazgatója és PR-tanácsadója, az Országos Atomenergia Hivatal Központi Nukleáris Pénzügyi Alap Kezelő Szakiroda tanácsadója, a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft kommunikációs igazgatója és munkatársa és a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium két növendéke rendkívül hasznosnak és informatívnak értékelte az összejövetelt.