Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Matos Dennis a Fesztivál Zenekarral ad koncertet

2010-11-20 09:00:00
A boronkays Matos Dennis kilencedikes tanulónk egy országos, kétfordulós versenyen indult Budapesten. Abban a szerencsés helyzetben volt, hogy az első fordulón nem is kellett megjelennie, mivel ebben az évben országos első helyezést ért már el egy másik versenyen.
Milyen hangszereken lehetett nevezni?

Minden hangszer jelen volt, én marimbán játszottam egy brazil szerző, Ney Rosauro concertoját, zongorán kísért Báll Dávid, volt zeneiskolai tanár, akinek egyébként már számos fellépése volt a világ minden táján.

Hányan maradtatok fenn a rostán?

A százhatvan induló közül negyvenen kerültünk a következő fordulóba, majd ebből a negyvenből a zsűri hetünket választott ki és jutalmazott azzal a fődíjjal, hogy a Fesztivál Zenekarral együtt játszhatunk november 29-én a Corintia szállóban egy gálakoncerten.

Kik voltak a zsűriben?

A Fesztivál Zenekar neves tagjai, többek között Fischer Iván. Nagy élmény volt számomra, hogy ezek a híres zenészek ilyen nagyra értékelték a játékomat, hiszen ezen a hangszeren engem tartottak a legjobbnak az összes induló közül. Ezúton szeretnék köszönetet mondani zeneiskolai tanáromnak, Fazekas Lászlónak, akinek nagyon hálás vagyok az eddigi sikerekért.

Gratulálunk az egész Boronkay nevében és kívánunk további sikereket ezzel a ritka, de annál hangulatosabb zenét adó hangszerrel. Köszönjük, hogy szinte minden műsorunkat színesíted és sok örömet, szép perceket szerzel mindannyiunknak.

matosdennis