Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Nyugdíjas találkozó - 2012

2012-03-05 16:24:00

Az iskola jelenlegi munkatársai és diákjai február 24-én idén is köszöntötték a Boronkay nyugdíjas dolgozóit. 

 

A szervezők nagy örömére a nyugdíjasaink közül sokan elfogadták a meghívást e tavaszt megelőlegező szép délutánon.

A volt munkatársakat és a megjelenteket először Bodonyi Boglárka köszöntötte, majd Polgár Balázs 11.B osztályos diákunk zongorázott. Az egyébként „civilben” sikeres, elhivatott gépész, az Audi verseny országos döntőse már számos rangos nemzetközi verseny díjazottja ezúttal nekünk is  bemutathatta virtuóz zongoratudását. Most egy regtime-ot játszott, Joplin: Maple Leaf Reg című darabját adta elő.

A hangulatos darabot Fábián Gábor igazgató úr előadása követte, ugyanis jeles hagyományunkká lett az, hogy ilyen alkalmakkor el szeretnénk mondani sikereinket és nehézségeinket azoknak a volt munkatársainak, akik jelenlétükkel is jelzik azt, hogy továbbra is intenzíven érdeklődnek az egykori iskolájuk mindennapjai iránt, úgyhogy az igazgató úr röviden felidézte hát az eltelt esztendő emlékezetes történéseit.
 
 
Ezután Kiss Armand, 12.B osztályos tanuló, több szavalóverseny díjazottja következett. Armand fellépései során mindig jó érzékkel adja elő a magyar irodalom humoros és pajzán alkotásait, s ez nem volt most sem másként, mikor előadta Heltai Jenő A modell című művét.
 
Az igazgató úr a nagy közönségsikert arató darab után meleg szavak kíséretében először az idén nyugdíjba vonuló hölgy, majd férfi dolgozókat búcsúztatta. A két nem friss nyugdíjasainak köszöntése között Slezsák Zsuzsanna 10.G osztályos diákunk játszotta el zongorán a nagy norvég zeneszerző, Grieg, Melódia című művét.

Bizonyára már sokan megismerhették a Matos fivérek nagyszerű marimba-játékát, az estet ezúttal ők zárták emlékezetes muzsikájukkal. Először Matos Rolando játszotta Musser: C-dúr etűdjét, ezután Rolando öccse, Dennis lépett fel. Ő Jesse Monkman Parody című alkotását adta elő, amely felvételi darabja volt nemrégiben a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola vizsgáján. 

A találkozó hivatalos részének záró epizódja volt még Bodnár Ferenc tanár úr előadása, amelyben felidézte Szigetvári Mihály, iskolánk egykori testnevelő tanárának alakját. 
 
Az emlékezés után – immár hagyományosan – a megjelentekről egy közös fotó készült az aulában, majd végezetül az ebédlőben lehetőség nyílt egy kis beszélgetésre, emlékidézésre. 
 
 

A szerkesztőség nevében, minden munkatársunkkal együtt további jó egészséget, tartalmas, harmonikus éveket kívánunk iskolánk nyugdíjasainak. Viszontlátásra egy év múlva!

Hujbert István

 Felvétel az eseményről