Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Ondrik Konrád 12.G osztályos tanulónk a kardozók juniorbajnoka egyéniben és csapatban is

2022-02-13 13:16:00

Junior kardozók egyéni országos bajnokság

Forrás:
HUNFENCING.HU    https://www.hunfencing.hu/hir/ondrik-konrad-es-battai-sugar-a-junior-kardbajnok-4725

Szombaton a  fiúmezőnyben Ondrik Konrád nyerte a juniorkorú kardozók országos bajnokságát a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

Ondrik Konrád remek napot kifogva lett juniorbajnok Forrás: hunfencing.hu

Ondrik Konrád remek napot kifogva lett juniorbajnok  •  Forrás: hunfencing.hu

A fiúk között érdekesen alakult az ob, hiszen a hazai ranglista első négy helyezettje nem mutatott csúcsformát, a legjobb négy közé egyedül Petrucz Mirkó került közülük. A kínálkozó lehetőséggel a BVSC-s Ondrik Konrád élt a legjobban, és a döntőbe jutva 15:13-ra  győzte le a Budapesti Honvédot erősítő Horváth Gergőt. A szövetségi portál a beszámolójában megemlíti, hogy az aranyéremért két olyan vívó csatázott, aki kissé csalódott volt a szezon során, és ezért egyetlen örömkiáltás sem hangzott el az asszó során, ami ebben a fegyvernemben abszolút különleges. A bronzot Petrucz mellett Katus Donát érdemelte ki.

„Kicsit úgy voltam vele a nap elején, hogy tét nélküli számomra ez a verseny, felszabadultan vívhatok – nyilatkozta Bódy István és Bódy Benjámin tanítványa a hunfencing.hu-nak. – Aztán ahogy haladtunk előre, egyre jobban belejöttem, most pedig már kifejezetten boldog vagyok, nagyon örülök, hogy magyar bajnok lettem. Még van egy juniorévem, jövőre a nemzetközi mezőnyben is szeretnék előrébb lépni.”

Eredmények. Junior férfi kard egyéni országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 71 induló. Végeredmény: 1. Ondrik Konrád (BVSC, edző: Bódy István, Bódy Benjámin), 2. Horváth Gergő (Honvéd), 3. Katus Donát (TFSE) és Petrucz Mirkó (BVSC), 5. Vigh Benedek (Vasas), 6. Péch Kornél (KVSE), 7. Hanzély Zsombor (TFSE), 8. Hegyi Barnabás (Vasas). 
A döntőben: Ondrik-Horváth 15:13.   
•  Forrás: hunfencing.hu

A részletes eredmények ITT érhetők el.

 

Junior férfi kardcsapat országos bajnokság

Forrás:
HUNFENCING.HU  https://www.hunfencing.hu/hir/vasas-es-vasutas-aranyerem-4728

A férfiaknál rendkívül izgalmas, színvonalas és küzdelmes döntőt hozott a BVSC és a Honvéd összecsapása. A fináléba a piros-fehérek simán jutottak el, a vasutasok viszont igencsak megküzdöttek a végül bronzérmet nyerő KVSE együttesével. A döntőben többnyire a Szőnyi útiaknál volt az előny, de nem tudtak elhúzni, olyannyira nem, hogy az utolsó asszóra 40:39-nél kötött be Ondrik Konrád és Horváth Gergő. Érdekesség, hogy ugyanez a két kardozó döntötte el tegnap is az egyéni aranyérem sorsát, és az élet most megismételte önmagát. Miként az eredmény is: 45:42-vel Ondrik duplázott - önmagának és egyesületének egyaránt.

Petrucz Mirkó, Papp Zsadány, Ondrik Konrád és Tóth Patrik - a BVSC junior bajnok kardcsapata.  
•  Forrás: hunfencing.hu

“Izgalmas, szoros meccseken nyertünk, és lettünk aranyérmesek, ami talán még értékesebbé tette ezt ezt a sikert. Talán az döntött, hogy végig egységes csapatot alkottunk, mégis kiemelném Tóth Patrikot és Ondrik Konrádot, utóbbi egész hétvégén kiemelkedően vívott. Négy év után lett bajnok a BVSC junior férfi kardcsapata, úgyhogy nagyon örülök, gratulálok a srácoknak és edző kollégáimnak” - értékelt Varga József, a BVSC csapatának vezetője. 

Eredmények. Junior férfi kardcsapat országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 14 induló. Végeredmény: 1. BVSC (Ondrik Konrád, Papp Zsadány, Petrucz Mirkó, Tóth Patrik, edzők: Bódy István, Bódy Benjámin, Varga József), 2. Honvéd, 3. KVSE, 4. Vasas, 5. TFSE, 6. Vasas 2, 7. Debreceni EAC, 8. BVSC 2. 
A döntőben: BVSC-Honvéd 45:42.  
•  Forrás: hunfencing.hu