Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Sikeres boronkays evezősök az ergométeres bajnokságon

2012-03-07 13:05:00

 

Bár még csak most olvadt el a jég a Dunán, az evezősök máris túl vannak első megmérettetésükön, igaz egyelőre még „megúszták szárazon”. Február 25-én Győrben rendezték meg az evezősök Országos Ergométeres Bajnokságát, ahol iskolánk is sikeresen képviselte magát

 

Az ergométer az evezés mozgását lekövető erőmérő, mely számítógép hálózattal összekötve versenyeztethető is. A táv a rendes távú versenyeknek megfelelően 2000 méter, melyen a program segítségével az időn kívül a csapáserőt, a tempót, a teljesítményt és az elégetett kalóriát is mérni lehet. Iskolánkból többen is Győrbe utaztak ezen a szombaton, hogy különböző korcsoportokban megméressék magukat.

A női ifi versenyszámban Bácskai Dominika magabiztosan utasította maga mögé a mezőnyt, Kurdi Laura pedig kemény küzdelemmel közelítette meg a második helyezettet, de végül hét tized másodperccel lemaradva bronzéremmel térhetett haza.

A női egyetemi versenyszámban egyenletes teljesítménnyel Vácy Emese ezüstérmet szerzett.

A Boronkay férfi versenyzői közül Pribelszki Levente a népes 33 versenyzőt felvonultató serdülő korcsoportban a 13. helyet szerezte meg.

Gratulálunk a versenyzőknek