Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Sikeresen pályáztunk az ERASMUS+ programban

2019-06-14 23:46:00

A tavalyi tapasztalatokat felhasználva iskolánk a Tempus Közalapítványnál ismét sikeresen szerepelt az ERASMUS+ pályázaton, s 2019-1-HU01-KA102-060637 hivatkozási számon a „Boronkaysok szakmai gyakorlata az Egyesült Királyságban” című anyagunkkal nyertünk.

Tanulmányi célú mobilitás kategóriában, szakképzési tanulók mobilitása tevékenységgel pályáztunk.

A pályázattal elnyert összeg lehetőséget biztosít, hogy az elektronika, gépész és informatika osztályainkban tanuló 10. és 11. évfolyamos diákok közül szakterületenként 14-14 diák külföldön szervezett, külföldi vállalatoknál megvalósított gyakorlatokon vehessen részt. A pályázatban 2x4 hetes gyakorlatot terveztünk az Egyesült Királyságban Portsmouth városában. Itt sikerült olyan cégeket találni, akik gyakorlatra fogadják diákjainkat.

A pályázatban ismét két időpontot, de most csak egy helyszínt jelöltünk meg:

  • 2019. augusztus 1. augusztus 28., Egyesült Királyság Portsmouth
  • 2020. június 17. július 15., Egyesült Királyság Portsmouth

Mindkét út esetén a csoportot 2-2 Boronkays tanár fogja elkísérni. A mobilitás tartama alatt a tanulóink családoknál lesznek elhelyezve, egy család maximum 2-3 főt fogad, és számukra teljes ellátást biztosít. A diákok hét közben dolgoznak, s a programban tervezett nyelvi kurzuson vesznek részt. Hét végén lesznek szervezett kulturális programok, ezek egy részén mindenkinek kötelező részt venni. Ennek a költsége természetesen benne van a támogatásban. Ha ezeken felül szeretne a csoport még városlátogatást, múzeumlátogatást, az már önköltséges lesz.

A támogatás a következőket tartalmazza:

  • a kiutazás illetve a hazaút teljes költsége, repülőgéppel terveztünk,
  • napi háromszori étkezés,
  • közösségi közlekedési bérlet a diákoknak és a tanároknak is a mobilitás teljes idejére,
  • a szervezett kulturális programok költsége,
  • kinti nyelvi kurzus,
  • a diákokra és a tanárokra kötött biztosítás. Ez a diákoknál tartalmazza a baleset, poggyász- és felelősségbiztosítást (amely a munkahelyen történő károkat is fedezi).

 

A megnyert támogatás összefoglalt paraméterei:

Támogatási összeg: 96.854 Euró

Időpont: két turnus: 1) 2019. augusztus; 2) 2020. június-július

Kinttartózkodás időtartama: turnusonként 4 hét

Helyszín: Egyesült Királyság - Portsmouth városa

Utazás: Repülővel

Résztvevő diákok száma: mindkét turnusban 21-21 fő (összesen 42 diák) az elektronika-informatika-gépészet szakterületekről

Kisérőtanárok száma: turnusonként 4 fő (a diákokkal egyidőben mindig 2 fő lesz kint, mert a tanárok kétheti ütemezéssel váltják egymást)

 

Dian János