Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Simonyi Károly Országos Elektrotechikai Verseny - 2022.05.20-21 Pécs

2022-05-26 11:03:00

A Covid miatt, két év kihagyása után, az idén megrendezték a 30. jubileumi versenyt. A versenybe azok nevezhettek, akik ebben a tanévben fejezték be elektrotechnikai tanulmányaikat, tehát a 11. évfolyamos tanulók. Az ország szakképző iskoláin kívül, a határon túlról is érkeztek csapatok a megmérettetésre.

A verseny egy ünnepélyes megnyitóval kezdődött, ahol ez alkalommal Simonyi Károly professzor úr egyik fia is részt vett, abból az alkalomból, hogy a Simonyi család a pécsi iskolának „adományozta” a professzor úr dolgozószobáját és ennek a felavatása is most történt. A rekonstruálás a lehető legpontosabban megtörtént, pl a könyvespolcokon a könyvek ugyanabban a sorrendben kerültek fel, ahogy a professzor úr életében is voltak. Maga a verseny mindenki számára kétfordulós volt, az első napon egy 3 órás, számítási írásbeli feladaton kellett reszt venni, majd a második nap pedig egy 1 órás tesztfeladatot kellett számítógépen megoldani.

Mindenki egyéniben versenyzett, 55 fő volt jelen a döntőben, de az egyéni eredmények alapján, minden iskola 3 fős csapatának az összeredményeit is nézték, így az iskolák között is zajlott párhuzamosan egy verseny. A Boronkay ezúttal is kiválóan szerepelt, bár a cél az volt, hogy iskolánk elhozza csapatban a vándor kupát, amit eddig kétszer megnyertünk és a harmadik nyerés után végleg az adott iskola tulajdonába kerül. Ugyan, ez most nem sikerült, de jövőre újra itt lesz a lehetőség.



Eredményeink:

Egyéni:
8. hely: Gombos Panna (11.E)
12. hely: Fábián Olivér (11.E)
18. hely: Gábri Nándor (11.E)

Csapat: 4. hely

Gratulálunk diákjainknak!

2022.05.24. Rauscher István
    (felkészítő tanár)