Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Szakma Sztár Fesztivál 2024 - Parlamenti Fogadás

2024-07-29 11:48:00

OSZTV dobogós tanulóink és felkészítő oktatóink köszöntése a Parlamentben

A XVII. Szakma Sztár Fesztivál 2024 keretében megvalósult szakmai versenyek dobogós helyezettjeinek és felkészítő oktatóinak köszöntésére, az emléklap átadó ünnepségre 2024. június 20-án került sor a Parlamentben.

A győzteseket Parragh László, Kövér László és Hankó Balázs fogadta a Parlamentben. Parragh László a Magyar Kereskedelmi és iparkamara elnöke köszöntőjében a szakképzés megreformálásáról és a szakképzési rendszerről beszélt. Őt követte Kövér László házelnök úr, aki a díjazottakat méltattta. Majd Hankó Balázs az eddigi hazai és nemzetközi megmérettetéseken elért eredményeket idézte fel, szavait követően az emléklapok átadása következett. 


Dózsa Zétény veszi át oklevelét
 

Mint előző cikkből ismert (http://www.boronkay.eu/cikk/osztv-versenygyozelmek), iskolánból a döntőbe két szakmából hat diákunk jutott be, s közülük hárman állhattak dobogóra - közülük ketten versenygyőztesként. A gépészet szakmacsoportban a Gépgyártás-technológiai technikus szakma 1. helyezettje Dózsa Zétény György, míg a 2. helyezett Sebestyén Róbert tanulóink lettek. Veres József felkészítővel vehették át oklevelüket. Az informatikai szakmacsoport Szoftverfejlesztő és –tesztelő szakmájában Jávor Márton Áron lett az 1. helyezett, őt Wiezl Csaba kísérte el az ünnepségre.

Veres József és a dobogós gépészeink Veres József és Wiezl Csaba a győztesekkel

 

Az eseményről részletes beszámoló olvasható az MKIK honlapján:
https://mkik.hu/hirek/a-magyar-szakkepzes-a-vilag-legjobbjai-koze-tartozik-unnepseg-a-parlamentben

A Szakmasztár Fesztivál beszámolója:
https://szakmasztar.hu/a-szakma-sztar-fesztival-dobogosait-koszontottek-a-parlamentben-2/

A Parlamenti Fogadás képei: Felhasználásuk kizárólag MKIK megjelöléssel történhet!
https://www.flickr.com/photos/mkik/collections/72157722894991669/

 

Dian János