Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Szecskaavató 2022

2022-10-09 10:39:00

2022-ben is megrendezésre került a boronkays diákok egyik kedvenc programja, mely nem más, mint a Szecskaavató.

Az esemény reggelén az iskola előtt már majd mindenki jelmezben, nagy mosollyal az arcán várta az aznapra tervezett izgalmas és humoros programokat, versenyeket. Az iskolánk udvara előtt elhaladó járó-kelők elé nem mindennapi látvány tárult, ugyanis az egymás közt ugráló és táncoló Super Mariok, Shrekek, Fiona, Csodaszarvas, tündérek, koboldok és uni…akarom mondani boronkornisok, igazán nem megszokott a szemnek, főleg nem a kora reggeli órákban. 



Az osztályok szokás szerint egy táncos produkcióval mutatkoztak be, majd az előre elkészített molinójukat csodálhattuk meg. Utána az érdekesebbnél érdekesebb feladatok vártak rájuk, például kismotorozás vagy lisztfújó verseny.


 

„A napomat ősmagyarként, pontosabban a csodaszarvasként kezdtem, amint kiléptem az ajtón. A buszmegállóban állva azon töprengtem, hogyan kerültem én ide, de azonnal kiábrándultam gondolataimból amint megláttam, hogy egy kisgyerek az anyósülésen ülve tátott szájjal mutat rám és a mellette ülő apukájának üvölt valamit.  Ezek után tudtam, hogy a nap jól fog menni.

Ahogy beértem az iskolába az osztályom már kint várt, ahol bejelentkeztünk. Örültem, hogy amikor a nevemet kellett bemondani, felismerték, hogy csodaszarvas vagyok. A többi osztály jelmezeit elnézve már nem éreztem kínosan magam, de tudtam, hogy az igazi kihívás még csak az órák után lesz. 

A bevonulónk különleges volt, mert mi kétszer adtuk elő egy hiba miatt, de a végén mégis minden jól alakult. Előadtuk majdnem tökéletesen és én közben még jól is éreztem magam. Az ez után következő vetélkedők tetszettek a legjobban. A kismotorozás és a lisztfújás volt a kedvencem. 

Összességében, a Szecska nagyon tetszett, mert amíg készültünk rá az osztállyal jobban megismertük egymást. A Szecska napján is egész végig egymással, olykor egymáson is nevettünk. A vetélkedőknél jó volt látni, hogy mennyire szurkolunk egymásnak és hogyan dolgozunk csapatként."

Hegedűs Roland

Idén is láthattuk a rengeteg munka gyümölcsét minden esetében, ám a 9AK kiemelkedő eredményeivel győztesként zárta a Szecskát! 

Gratulálunk nekik és minden osztálynak!

Az esemény legvidámabb pillanatainak megörökítéséért külön köszönet fotósainknak!

Buczkó Viktória képei
Szokolay Léna képei
Sisa Annabella képei
Pazsitka Péter képei
Prazsák Levente képei
Horti-Nagy Bálint képei
Ungár Máté képei

Az eseményről készült videót köszönjük Eiler Ákosnak: https://youtu.be/wJv4IH9IIN8