Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Túraélmény - Kerékpárral 

2021-11-09 09:10:00

Időpont: 2021. október 16.

Ó! Te ősz! Mily szép vagy és mily kettős: egyszer napmelengette színes ruhádat borítod reánk egyszer didergető fagyot küldesz hunyorgó szemünkre. Ez utóbbit tapasztalhatta meg az a csoportnyi diák, akik reggel vártak az indulásra a Szérűskertben. Bizony Isten! Kellett a réteges öltözködés és személyem egy kötött garbó kivételével az összes ruhát magára öltötte. Ez még hagyján, de jött mellé a menetszél is, mert ugyebár ez egy biciklitúra volt és a kesztyű elkélt. 
Na szóval…
A menet elindult én záróemberként támogattam a lemaradozó diákokat a nagy futamban. Verőcén nagy szussz és azután meg sem álltunk Szokolyáig, ahol végre lehetett enni, inni, nyújtózni. Itt már megállapítást nyert, hogy a csoport elég vegyes erőnléttel rendelkezik, ezért több változatot kellett rögtönözni a továbbiakat illetően. Na lóduljunk meg, hangzott a felkiáltás (legalábbis ez volt a lényege és elkerekeztünk Királyrétig. Itt már a Nap is melegített annyira, hogy levehettük a kabátot. Persze érdemes is volt, mert jött AZ emelkedő. Szépen ki tolva ki tekerve küzdöttünk és kiderült az is, hogy egy-egy lendületvesztés bizony még az ifjú hölgyekből is képes némely cifra szavakat előcsalogatni… 
A Királyrét-Nógrád kerékpárjelzés kifejezetten kellemes élmény nyújt leszámítva a rázkódást. Mivel fél éve most ültem először biciklin így bizony az ülepem ekkor már érezte a kilométereket. Mivel nem csak én voltam így ezért egy kisebb csoport Nógrádról visszafordult azzal a céllal, hogy a Királyréten várakozókkal együtt visszatérjen a váci kiindulóállomásra. A legvagányabb része a csapatnak továbbgurult Diósjenőre és egy úgynevezett hadiúton jött vissza szintén Királyrétre. Utólagos haditudósításomat csak szűkszavúan egészítették ki: igen, mindannyian megcsináltuk. 
A reggeli és a koradélutáni forgalom jelentősen különbözött egymástól. A szép napos hétvége tömegeket csalt ki és a kisvasút is szinte tele volt. 

A kerékpártúra nagy tanulságai: 

-    előtte gyakorolj egy kicsit különben utána nehezebben ülsz majd
-    kátyús úton a teleszkóp hasznos
-    lehetőleg egyél mindig, ha nem esik jól akkor is