Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Újabb boronkays pályázati siker

2013-11-25 19:31:24

Immár harmadik alkalommal vehettünk részt a Pro Progressio Alapítvány díjátadó ünnepségén, amelyre idén 2013. október 9-én (szerda) 15.00 órai kezdettel került sor a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Informatika épület IB 017-es Oktatói Klubjában. 

A hazai gazdasági élet meghatározó munkaadói szervezetei, a Magyar Rektori Konferencia tagjai, a Magyar Tudományos Akadémia vezetői, a Magyar Innovációs Szövetség és más szakmai szervezetek  állásfoglalásaikban kiemelt fontosságot tulajdonítanak annak, hogy a természettudományos és a műszaki ismeretek oktatása nagyobb teret kapjon a középiskolai oktatásban, emelkedjen a felsőoktatásban az ilyen szakokra jelentkezők száma és felkészültsége. 
 
A Műegyetemen működő Pro Progressio Alapítvány az elmúlt évek pályázati tapasztalatait hasznosítva immár ötödik alkalommal hirdette meg pályázatát a magyarországi középfokú oktatási intézmények (gimnáziumok, szakközépiskolák) részére, természettudományi, műszaki jellegű tantárgyakhoz kapcsolódó rendezvények, események szervezésének támogatása. 
 
Iskolánk fizika munkaközössége ebben az évben is benyújtotta pályázatát, amelyet a bíráló bizottság ezúttal is támogatott. A pályázatban fizikai kísérleti bemutatók megtartását vállaltuk általános iskolákban, amellyel nem csak a természettudományokat, hanem iskolánkat is népszerűsítjük.
 
Ebből az ünnepélyes alkalomból átadásra kerültek a Pro Progressio Alapítvány középiskolai pályázatának (műszaki és természettudományi tárgyak oktatásának támogatása és az ezt oktató pedagósusok elismerése) adományai is.
 
A díjazott középiskolák:
 
  
Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium, Békéscsaba
Berzsenyi Dániel Gimnázium, Budapest
Boronkay György Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium, Vác
Dobó István Gimnázium, Eger
ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium és Kollégium, Budapest
József Attila Gimnázium, Makó
Kiskunhalasi Református Kollégium Szilády Áron Gimnáziuma, Kiskunhalas
Lovassy László Gimnázium, Veszprém
Premontrei Szent Norbert Gimnázium, Gödöllő
Szent István Gimnázium, Budapest
Tiszavasvári Középiskola Váci Mihály Gimnázium Tagintézmény, Tiszavasvári
Türr István Gimnázium és Kollégium, Pápa
Városmajori Gimnázium, Budapest  
 
Dr. Mindáné Kolostori Nóra