Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Véget ért az első Komplex Természetismeret Verseny

2011-03-29 19:14:00

Az idei tanévben intézményünk általános iskolások számára rendezett versenyeinek palettája egy új eseménnyel bővült. A Komplex Természetismeret Verseny az általános iskolák 7-8. osztályos diákjai számára szervezett több fordulós megmérettetés, melyben a biológia, kémia és földrajz tudományok terén mérhették össze tudásukat a háromfős csapatok.

A három internetről letölthető feladatsor megoldása és értékelése után 12 csapatot fogadott az iskola a játékos döntőre. 

Pillanatkép a versenyről

A döntő feladatai között a kémiai kísérletek megfigyelésétől kezdve a szelektív hulladékgyűjtés kérdéskörén keresztül a játékos keresztrejtvényig és madárhang felismerésig sokféleképp lettek vizsgáztatva a kisdiákok. A versenyen a tudás mellett fontos volt a megfigyelés, kreativitás és rátermettség is. A vetélkedő egy tájékozódási feladattal zárult, ahol a résztvevők az iskolaudvar és épület különböző pontjait járták-futották be.

A két órás délutáni programon legsikeresebbnek a Földváry Károly Általános iskola Hőscincérek nevű csapata bizonyult Deguly Szilvia, Hegyesi Pálma, Lédermayer Regina összeállításban. Második helyen a Juhász Gyula Általános Iskola Sárgarigók csapata, harmadik helyen a Földváry Károly Általános Iskola Agymenők csapata végzett.

Gratulálunk a győztes csapatnak és a helyezetteknek és felkészítő tanáraiknak! További sikereket kívánunk!

Résztvevők a komplex verseny döntőjén