Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Életjelek Milánóból 2. rész - Még mindig élünk

2018-07-18 17:51:00

A második hét sokkal rutinosabban telt, mint az első, főleg azért, mert már igencsak hozzászoktunk az itteni élethez. A korai kelés, a reggeli módja vagy a közlekedés már egyáltalán nem jelentenek kihívást. Sőt, gyakran annyira magabiztosan használjuk a tömegközlekedést, hogy tőlünk próbálnak útbaigazítást kérni … olaszul … melyet sajnos még csak egy „non parla italiano”-val tudunk megválaszolni. 

Azért a második héten is ellátogattunk ide-oda. Voltunk például egy függőleges erdő (Bosco Verticale) nevű épületnél, amely gyakorlatilag egy újépítésű panel, amelynek erkélyeit sűrű növényzettel telepítették be. Vagy meglátogattuk a monzai Forma 1 pályát, ahol szerencsénkre, az éppen száguldozó autókat is megfigyelhettük a „természetes élőhelyükön”. Végül pedig a rendkívül interaktív - és meglepetésünkre angolul is feliratozott -, Leonardo da Vinci nevét viselő, Tudomány és technika Múzeumát látogattuk meg. A lányok szombaton csajos programot szerveztek a híres Viale Papiniano piacra. 

Bár még csak közel a felét töltöttük el ittlétünknek, Milánó megannyi látnivalóját már sikerült személyesen is megismernünk, a továbbiakat pedig reméljük, a maradék időben találjuk majd meg! Szabadidőnkben a városnézés mellett a VB nyomon követésére és kosarazásra is volt időnk. 

Bosco Verticale 

GTC verseny Monzában 

GTC autó 

Formula Renault rajtra készülve 

Jacquard lyukkártyás szövőgépe 

A munka terén is voltak előrehaladások: 

Castellanza: A modellező programmal akadt némi nehézség, de szerdán a csapat mentora kijött a szállásra és megmutatta azokat a lépéseket a programban, amiket nem tudtunk megcsinálni. A segítségével, sokkal hatékonyabban tudtunk dolgozni a hét hátralévő részében. 

Amikor még a főnök is házhoz jön – Home office-os konzultáció 

Markettiamo: Az itt dolgozóknak a munkakörébe leginkább a csomagolás számított. Az eladásra szánt árunak kerestünk egy dobozt/zacskót. Összeragasztottuk céges szalaggal, beleraktuk az árut és ráragasztottuk a címet. 

Nuzoo Robotics: Adó-vevő áramköröket építettünk majd teszteltünk, továbbá SMD alkatrészeket ültettünk be. 

SMD (surface-mount device) forrasztás 

Dolphin: Az előző cikkben már említett e-sport világgal ismerkedünk meg egyre jobban. Ezen a héten weblapot készítettünk az e-sportról, mint munkáról. 

Hegedüs Armand Alex, Berend Barnabás, Juhász Richárd, Fábián Balázs 


A cikksorozat előző részei:

|   1   |   2   |   3   |   4   |