Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

20 éves osztálytalálkozó beszámolója (4.F)

2021-09-23 10:29:00

2021. szeptember 11-én örömteli pillanat járta át a Tanüzemet, 21 régi jóbarát gyűlt össze, hogy megünnepelje 20 éves búcsújukat gyermekkoruk szeretett Iskolájától és újra találkozzon szeretett Tanáraikkal, akik 5 éven át készítették fel őket az élet nehézségeire és faragtak a kamasz lelkekből érett ifjakat. 


A találkozó során tartott osztályfőnöki óra elején Szabó Attila Tanár Úr beszámolt arról, hogy a 2001-ben végzett osztály volt az utolsó 4.F-es osztály a Boronkay történetében – viccesen mondhatnánk, hogy a 20 éve végzett ifjoncok tiszteletére „visszavonultatták” a 4.F osztályjelölést. Szabó Tanár Úr és a többi meghívott Tanár rövid köszöntője után az osztályterem ajtajában felcsendült egy régen hallott női hang…, Németh Zsuzsanna osztályfőnök kicsit késve, de annál nagyobb szeretettel üdvözölte rég nem látott osztályát. A hangot, mely két évtizeddel ezelőtt a baráti csevej végét és a felelés kezdetét jelezte, most mosollyal és szeretettel fogadta a 21 érett, felnőtt ember. Majd egymás után mentek ki „felelni” a régi diákok a tanári asztalhoz és mesélték el milyen sikereket értek el az életben, hány gyermeknek lettek büszke apukái és mik a további terveik az életben. 
 

       


Az osztályfőnöki óra és a Tanüzem bejárása után a nosztalgiázás egy közeli étteremben folytatódott, ahol az est lezárásaként a fali TV-n az osztály végig nézte egykori szalagavatóját és énekelték el közösen Máté Péter – Azért vannak a jóbarátok című számát. Végül pedig ölelések és kézfogásokkal búcsúztak egymástól a régi cimborák, lelkükben Richard Bach szavaival:
„Ne légy szomorú, ha búcsúzni kell. Búcsúra szükség van az új találkozáshoz. S az új találkozás, bár percek vagy életek múlnak el közben, Barátok számára bizonyosság.”


V.G. egy volt diák