Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

27. Nemzetközi Magyar Matematikaverseny

2018-03-27 12:16:00

A március 15-ei hosszúhétvégén került megrendezésre Kaposváron a 27. Nemzetközi Magyar Matematikaverseny. Erre iskolánk 4 diákot küldött, Lázár Viktort, Dolnay Ádámot, Kende Zoltánt és Jeney Esztert, kísérőtanárunk pedig dr. Minda Mihály volt.

Szerdán, miután megérkeztünk Kaposvárra és elfoglaltuk a szobáinkat, elkezdtünk ismerkedni a többi versenyzővel. Focizhattunk, kosarazhattunk, társasozhattunk, sőt, a szállásunkként szolgáló kollégium saját 25 méteres medencéjében is úszhattunk.

Csütörtökön délelőtt a kaposvári március 15-ei ünnepséget néztünk meg, majd volt egy kis szabadidőnk ebéd előtt szétnézni a városban. Délután volt a verseny megnyitója, azután pedig szabad program.

Pénteken délelőtt megírtuk a versenyt, délután a kaposvári Virágfürdőbe mentünk, majd este megnéztük az Experidance tánccsoport színvonalas és szórakoztató előadását.

Szombaton egész napos kirándulások voltak, választható úticéllal (Pécs, Keszthely, vagy Somogyvár). Vasárnap már csak az eredményhirdetés és a hazautazás volt a program.

Mindenki szép teljesítményt nyújtott, Kende Zoltán és Jeney Eszter dicséretet kapott a zsűritől.

Jeney Eszter