Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

A 2012/2013-as tanév matematikai tehetséggondozó programjai

2012-10-01 05:00:00

Idén is folytatódnak a Boronkay általános iskolások számára kiírt tehetséggondozó programjai, az alábbiakban a matematika tantárgyból indíttokat ismerhetik meg.

I. Kempelen Verseny (8. osztály)

 
A Kempelen versenyt idén, egy fordulóban szeptember 29-én szombaton 9 órás kezdettel rendezzük meg. Célunk, hogy a környék legtehetségesebb, végzős általános iskolásainak lehetőséget biztosítsunk tudásuk megméretésére. A verseny győzteseire értékes nyeremények várnak. (A tavalyi évben az első harminc legjobban szereplő és hozzánk jelentkező diák mindegyikét felvettük.) A nevezési díjat - 500 forintot – a helyszínen kérjük befizetni. Helyszín: Vác, Németh L. u. 4-6.
 
II. Matematika Levelező Szakkör (5.6.7.8. évf.) 
 
A szakkör céljai:
 
A matematika iránt érdeklődő tehetséges diákoknak lehetőséget teremteni, hogy rendszeres munkával elmélyítsék matematikai ismereteiket.
A rendszeres munka nyomán elérni, hogy a diákok megtapasztalhassák, hogy egy matematikai probléma megoldása nem csak fárasztó munka, hanem élményszerzés is lehet.
Az általános iskolai törzsanyagon túl a matematika egy-két további területére is látogatást tenni.
Az általános iskolákban tanító kollégáink számára segítséget adni a szakkörök anyagának megtervezésében.
A szakköri foglalkozás végén egy olyan matematika verseny, melyre a szakkörön résztvevők közül a legjobban szereplők kapnak meghívást.
 
Tudnivalók a részvétel feltételeiről és a szakkör lebonyolításáról:
 
A szakkörön részt vehet minden felső tagozatos diák az évfolyamának megfelelő kategóriában. (5, 6, 7, 8)
Az 5.-6. és a 7.-8. évfolyam ugyanazokat a feladatlapokat kapja, de értékelésük külön történik.
A nevezés feltétele a nevezési lap pontos kitöltése, valamint az 1500 Ft-os részvételi díj befizetése személyesen, vagy az alábbi számlaszámra: Amlitudo Bt. Otp: 11713005-29904439. (A megjegyzés rovatban az iskola neve és a „levelező matematika” szerepeljen!)
A tanév folyamán 5 alkalommal küldünk feladatsorokat. (Az első feladatsort októberben.)
A feladatsorok felépítésekor követjük a hagyományokat, így először kidolgozott mintapéldák után gyakorlófeladatok következnek, és végül jönnek a kitűzött feladatok. (A mintapéldák és a gyakorlófeladatok lehetnek szakköri anyagok, vagy órán feldolgozott szorgalmi feladatok, a kitűzött feladatok egyéni kidolgozást igényelnek.)
A levelezős szakkörön beküldött dolgozatokat javítjuk és értékeljük. Ennek nyomon követése iskolánk honlapján keresztül történhet. (http://boronkay.vac.hu)
Az 5 fordulóban szerzett összpontszám alapján a legjobbakat áprilisban meghívjuk egy versenyre, melyet az iskolánkban rendezünk. Az ott elért eredmények alapján a győztesek értékes díjakat nyerhetnek.
A diákok az iskoláikban jelentkezhetnek a tanáraikon keresztül.
A kollégákat kérjük, hogy az iskolájukban gyűjtsék össze a nevezéseket és postázzák az iskolánk címére. (A nevezési lap a mellékletben található). A levélre kérjük ráírni, hogy „Matematika Levelező Szakkör”. (A későbbiekben ugyanilyen módon kérjük a versenydolgozatok postázását.) Nevezési határidő október 1.
 
 
A Boronkay Matematika Levelező Szakkörre való NEVEZÉSI LAP innen tölthető le: 
 
A meghirdetett tehetséggondozó programokról az alábbi elérhetőségeken érdeklődhetnek:
 
Cs. Nagy András 
matematika mkv.
 
Cím: Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium
         2600 Vác, Németh L. u. 4-6.
Tel:  06-27-317-077 
         06/30 529 20 12