Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

A 2016. évi tavaszi vizsgaidőszak érettségi vizsgaeredményei

2016-09-13 19:25:55

Gyakran elhangzik a pedagógiában kevésbé jártasak körében az az állítás, hogy az oktatás színvonala nem igazán mérhető, hiszen ott nincsenek olyan objektív eszközök, amelyek képesek lennének összevetni az intézményekben folyó pedagógiai munka eredményességét. Az alábbiakban közölt táblázatunk azonban, a sok közül az egyik példája lehet annak, hogy márpedig léteznek ilyen adatok. 

A számokban mérhető értékek ugyanis mindig kiválóan összehasonlíthatóak. Az itt ismertetett példánkban az érettségi vizsgán, mint egységes állami vizsgán – az egyforma feladatok, az egységes javító kulcsok, a szigorúan betartott pontozási-, a felülbírálati- és fellebbezési rendszere miatt –, a vizsgateljesítmények jól összemérhetőek, az elért átlagok egzakt formában egymás mellé állíthatóak, így az iskolák egyéni teljesítményei jól összehasonlíthatóak, mind egymással, mind az országos átlaggal.
 
Honlapunk olvasóinak figyelmébe ajánljuk hát az alábbi táblázatot, mely a 2016. évi tavaszi vizsgaidőszak érettségi vizsgaeredményeinek országos és iskolai átlagát veti egybe. Közlésre érdemesnek találtuk az elért eredményeink összehasonlítását az országos eredményekkel. A táblázat tanulmányozása után levonható következtetéseket ezúttal Önökre bízzuk.
 
Szilágyi Erzsébet
 

 

 
Az adatok forrása:
a táblázat a jelenleg szerkesztett 2015-2016-os évkönyvünkből származik